Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν, ωστόσο, αναφέρθηκαν επίσης θάνατοι από κεραυνούς και δαγκώματα φιδιών στις πληγείσες περιοχές, στο διάστημα μεταξύ 17 Μαΐου και 23 Ιουνίου.

Μόλις το τελευταίο 24άωρο, κατεγράφησαν 24 θάνατοι, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και δρόμους. Τηλεοπτικές καλύψεις δείχνουν εικόνες από μεγάλες εκτάσεις που έχουν βουλιάξει κάτω από τα νερά, ειδικά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο Υπουργός Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής του Μπανγκλαντές, Εναμούρ Ραχμάν, τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ιδιωτικοί φορείς, συνεργάζονται με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων στην επαρχία Σιλχέτ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 122 ετών.

Πλημμύρες σε Ινδία και Μπανγκλαντές αφήνουν νεκρούς και εκατομμύρια αστέγους

Δυνάμεις του στρατού κλήθηκαν να διασώσουν χιλιάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους από τις μαζικές πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν τη βορειοανατολική Ινδία και το Μπανγκλαντές, αφήνοντας εκατομμύρια σπίτια κάτω από το νερό και διακόπτοντας τις συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Στο κρατίδιο Άσαμ της Ινδίας, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι «έφυγαν» από τις πλημμύρες και 2.000.000 είδαν τα σπίτια τους να βυθίζονται, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Αμφότερες οι χώρες ζήτησαν βοήθεια από τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς εκφράζεται φόβος για περισσότερες πλημμύρες.

Ο Μπραχμαπούτρα, ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ασίας, έσπασε τα λασπώδη αναχώματά του, πλημμυρίζοντας 3.000 χωριά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε 28 από τις 33 περιφέρειες του Άσαμ.