Προειδοποίηση απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμάνουλ Μακρόν, για τον κίνδυνο που αποτελεί η Ρωσία για την Ευρώπη, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν αλληλέγγυες με τους συμμάχους τους.

«Ξέρετε ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να σταματήσει στην Ουκρανία. Όλη η Ευρώπη θα απειληθεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να το αφήσουν να συμβεί, δεν θα φύγουμε», είπε ο Μπάιντεν.

Οι δηλώσεις Τύπου ήρθαν μετά από μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο και αποτέλεσαν ορόσημο για τη συνεργασία των δύο χωρών.

«Αυτή την εβδομάδα, δείξαμε στον κόσμο για άλλη μια φορά τη δύναμη των συμμάχων και τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασαν το και πάλι την πολιτική αλληλεγγύη τους για τους πολέμους στην Ουκρανία και το Ισραήλ, εν μέσω ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας για τις δύο συγκρούσεις.

Αναφορικά με το ζήτημα του Ιράν, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες “είναι αποφασισμένες να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις” στο Ιράν το οποίο βρίσκεται σε μια στρατηγική κλιμάκωσης προς κάθε κατεύθυνση”, δήλωσαν οι δύο ηγέτες.

“Όταν πρόκειται για το Ιράν, κάνουμε την ίδια διαπίστωση μιας στρατηγικής κλιμάκωσης προς κάθε κατεύθυνση, είτε πρόκειται για πρωτοφανείς επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ελιγμούς περιφερειακής αποσταθεροποίησης ή ασφαλώς το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Οι δύο χώρες μας είναι αποφασισμένες να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις για να εξαλείψουν αυτή την τάση”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του τον Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμη