Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται «ωραίος τύπος», στη φωτογραφία που τράβηξε ο προκάτοχός του, ο οποίος παρέμεινε για λίγο σε φυλακή της Τζόρτζια με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Ένας αγέλαστος Τραμπ απαθανατίστηκε να κοιτάζει την κάμερα στη φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε αργά την Πέμπτη.

To χρονικό της φυλάκισης

Ο 77χρονος παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά.

Ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 δολαρίων για την απελευθέρωσή του υπό όρους όσο διαρκεί η δίκη.

Δεκάδες οπαδοί και σύμμαχοί του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου. Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», υποστήριξε δε, η Λόρα Λούμερ, τριαντάρα πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφόρτωσε μάλιστα Πέμπτη στο X (το πρώην Twitter) την ιστορική φωτογραφία, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αυτόν έπειτα από δυο χρόνια και πλέον. Είχε να τον χρησιμοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.

«Το πήγε σε άλλο επίπεδο» έγραψε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Έλον Μασκ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2022 επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου.

Ο ποινικός φάκελος του πρώην προέδρου δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της Ατλάντα και στα social media της Αμερικής έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση για τα στοιχεία που δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, όπως το γεγονός ότι ζυγίζει 98 κιλά, με τον Μπάκαρι Σέλερς, Δημοκρατικός πρώην βουλευτής από τη Νότια Καρολίνα, να ειρωνεύεται χαρακτηριστικά: «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ ζυγίζει 98 κιλά, όπως λέει στον φάκελό του στη φυλακή, τότε εγώ βγήκα ραντεβού με τη Χάλι Μπέρι».

Διαβάστε ακόμη: