Οι  εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση.  Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι υψηλόβαθμος και ενεργός μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας και οι αποκαλύψεις εναντίον του είναι καταιγιστικές.

Ήδη σιγά, σιγά κι άλλες αθλήτριες αρχίζουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, ωστόσο η διαφορά είναι ότι η Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε (Αριστείδης Αδαμόπουλος).

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!!!

Ποιος είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος wikipedia βικιαπιδεια

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Το σκηνικό με τον Κακλαμανάκη

Επίσης να σημειώσουμε ότι τον αντιπρόεδρο της Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας βαραίνει και η καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη ο οποίος προσέφυγε στην ΕΦΙΠ (Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και νυν προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη είχε δεχθεί φραστική επίθεση από τον Αδαμόπουλο σε συνάντηση της ολυμπιακής ομάδας (είχε ως θέμα την Ολυμπιακή προετοιμασία). Όπως αναφέρει στην καταγγελία του, ο Αδαμόπουλος απαίτησε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση, να αφαιρέσει το λόγο από τον Κακλαμανάκη γιατί βρίσκεται σε αντιδικία με την Ομοσπονδία!

Το προφίλ του Αριστείδη Αδαμόπουλου

Ο φερόμενος ως δράστης, Τέλης, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του και οι άνθρωποι της ιστιοπλοΐας, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό. Είναι από τους παλαιότερους παράγοντες στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και νυν αντιπρόεδρός της. Επίσης, αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.  Είναι από τα γνωστά πρόσωπα στη Ραφήνα, που είναι ο τόπος καταγωγής του, παράγοντας, τόσο σε οικονομικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Εκεί έχει τη βάση του. Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι πρόεδρος εδώ και χρόνια του Ναυτικού Ομίλου «Αλκυών» Ραφήνας.

Έχει έντονη κομματική δραστηριότητα με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα μετά τις καταγγελίες της Μπεκατώρου έγινε γνωστή η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και αντιπρόεδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Ήταν, μαζί με τον Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, σύμβουλος του Γιάννη Ιωαννίδη όταν ο «ξανθός» ήταν υφυπουργός Αθλητισμού. Το 2016 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού ο Σταύρος Κοντονής, προετοίμασε το έδαφος για να βάλει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Τέλη Αδαμόπουλο όπως και έγινε, στη θέση του Ιωάννη Βασιλειάδη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη στήριξη στον δρόμο προς την προεδρία του Σπύρου Καπράλου ο οποίος τη διεκδικούσε με αντίπαλο τον Ισίδωρο Κούβελο.

Στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσα στο 2021 -δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία διεξαγωγής τους- ο Αριστείδης Αδαμόπουλος ήταν βάσει «επετηρίδας» το φαβορί για την εκλογή στον προεδρικό θώκο. Όμως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τον οδήγησε στην απόφαση να αποτραβηχτεί και στη θέση του να μπει ως διεκδικήτρια η Νίκη Αναστασίου, φιλόλογος, διοικητικό στέλεχος εδώ και χρόνια στην ΕΙΟ, με μεγάλη πολιτική συνδικαλιστική πορεία στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη και από τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν μαζί με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου και τη Μελίνα για την κατοχύρωση με νόμο των δικαιωμάτων της γυναίκας, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

 

βορίδης αδαμόπουλος

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος ως «Κομματάρχης» του Μάκη Βορίδη

Ο Αδαμόπουλος είναι στενός πολιτικός φίλος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Μάλιστα, πρόσωπα με γνώση των όσων συμβαίνουν στην Ανατολική Αττική, όπου εκλέγεται ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζουν ότι πρόκειται στην ουσία για έναν από τους «κομματάρχες» του Μάκη Βορίδη στην περιοχή.

Ο κ. Βορίδης ήταν, όπως πάντα, επίτιμος καλεσμένος στην κοπή πίττας του Ναυτικού ομίλου Ραφήνας ΑΛΚΥΩΝ, όπου ο Τ. Αδαμόπουλος είναι πρόεδρος.

Με κοινοτάρχη πατέρα και αδελφό.

Άλλωστε, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι από ισχυρή οικογένεια του Πικερμίου.

Ο  πατέρας του διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Πικερμίου επί 30 χρόνια, ενώ ο αδελφός του Θανάσης είναι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίας του Πικερμίου. Συγκεκριμένα, είναι πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πικερμίου στο δήμο Ραφήνας  -Πικερμίου.

Ενώ από το 2006 έως το 2010 είχε διατελέσει πρόεδρος  της τότε κοινότητας Πικερμίου. Παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή και αλυσίδα καταστημάτων.

Κουνιάδος της Λαμπίρη

κουμπάρα αριστήδης αδαμόπουλος

Μάλιστα, ο Θανάσης Αδαμόπουλος, αδερφός του Τέλη, είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Λαμπίρη. Γνωστή για την παρουσίαση εκπομπών στις μεσημβρινές και πρωϊνές  τηλεοπτικών σταθμών. Μάλιστα μετά την καταγγελία που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου η γνωστή παρουσιάστρια ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της συγγενικής τους σχέσης.

Μάθετε περισσότερα εδώ για την υπόθεση του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου που συγκλόνισε την Ελλάδα