Εάν κάποιος από τους παρακάτω προορισμούς ήταν μέσα στα σχέδια σας για μια μελλοντική επίσκεψη, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε αφού ότι κάποιες χώρες δεν είναι για πολλά πολλά!
Βραζιλία
Η «μπαλαδόρικη» αυτή χώρα έχει υπέροχα πράγματα για έναν τουρίστα, όπως το καρναβάλι του Ρίο, τις χυμώδεις βραζιλιάνες, τις καταπληκτικές παραλίες και πολύ ιδιαίτερη κουζίνα.
Αν όλα αυτά πλάθουν έναν εικονικό παράδεισο στο μυαλό σας, μάθετε ότι η Βραζιλία είναι από τις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμοριών στον κόσμο, έτοιμες να σας πάρουν από λεφτά και κοσμήματα, μέχρι και χρυσά δόντια.
Αν δεν βρεθείς ανάμεσα σε καυγά τους ή δεν σου κλέψουν το αμάξι, θα βρεθείς με ένα όπλο στην πλάτη πηγαίνοντας στο κοντινότερο ΑΤΜ για να πληρώσεις τα ίδια σου τα λύτρα αν θες να βγεις ζωντανός.
Σχεδόν κάθε καλοκαίρι γίνονται πάνω από 400 απαγωγές, ενώ η πορνεία και το οργανωμένο εμπόριο όπλων, είναι απλή καθημερινότητα.
Αιτή
Είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους προορισμούς αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο.
Σίγουρα θα απολαύσει κανείς το χρώμα της θάλασας, το τροπικό κλίμα και την Γαλλό-Αφρικανική κουζίνα, αλλά έχει και αρκετά πράγματα να φοβηθεί.
Η φτώχεια βρίσκεται σε εξαθλιωτικά επίπεδα, γεγονός που αναγκάζει αρκετούς ντόπιους να ληστέψουν, να απαγάγουν ή ακόμη και να σκοτώσουν για λίγα λεφτά. Η απώλεια πρασίνου στο κάποτε καταπράσινο νησί, προκαλεί απίστευτους μουσώνες και βιβλικές βροχές.
Συνέχεια έχουν τα βουντού και η μαύρη μαγεία, καθώς η Αιτή έχει να κοκορεύεται για τις μαύρες τέχνες.
εάν οι κατάρες των φυλάρχων δεν σε συνοδέψουν για το υπόλοιπο της ζωής σου, είναι πολύ πιθανό να βρεις το αμάξι σου κομμάτια, τα πράγματα σου να λείπουν και σε ακραίες περιπτώσεις κάποιον από την παρέα σου να έχει υποστεί βιασμό.
Κονγκό
Μπορεί ο εμφύλιος πόλεμος να τελείωσε για το Κονγκό με το σύμφωνο της παύσης πυρός , αλλά παραμένει ένα από τα πιο βάρβαρα και επικίνδυνα μέρη του κόσμου.
Οι κάτοικοι της Ρουάντα συνεχίζουν να σφάζονται στους δρόμους με τους Μπουρουντί και είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει και κανένα μαχαίρι προς το μέρος σου.
Οι ληστείες στο δρόμο είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά σίγουρα διαφέρουν στο γεγονός ότι οι προληπτικοί Κονγκολέζοι κόβουν τα χέρια των θυμάτων τους για να μην τους εκδικηθούν τα κακά πνεύματα.
Επίσης το ταξί είναι άλλη μια πολύ επικίνδυνη επιλογή για να μετακινηθείς.
Έχουν αναφερθεί αρκετοί ταξιτζήδες-απαγωγείς, όπου σε πάνε στον δικό τους προορισμό αφαιρώντας σου οτιδήποτε πολύτιμο έχεις.
Αν την γλυτώσεις από τις τοπικές συμμορίες, η μανούλα σου θα σε κλάψει από τις τριγύρω παραδοσιακές φυλές που δεν γουστάρουν καθόλου τους λευκούς.
Παπούα – Νέα Γουινέα
Καταρχάς είναι από τα λίγα κράτη όπου υπάρχουν ανθρωποφάγοι, πράγμα που σε κάνει πλέον «μενού» και όχι άνθρωπο.
Επιπλέον οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο από μια ιδιαίτερη σέχτα συμμοριών που ακούει στο όνομα Rascals.
Οι συμμορίτες εκτός του ότι είναι διάσημοι στις απαγωγές μικρών παιδιών, είναι εξίσου γνωστοί για τις μπούκες που κάνουν στα ξενοδοχεία.
Πλέον τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Παπούα, έχουν σιδερένιες ράβδους στα παράθυρα ώστε να αποτρέψουν τους κλέφτες από μια πιθανή ληστεία.
Όσο για τους αστυνομικούς; Υπάρχουν μόνο 4.800 για 4 εκατομμύρια πληθυσμό.
Νότια Αφρική
Σίγουρα το πιο πρόσφατο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι εκλεκτά κρασιά, άγρια φυσική ομορφιά και ιστορία αντάξια του Νέλσον Μαντέλα.
Όσο υπέροχα και αν προσπαθήσει να το δει κάποιος, δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι θεωρείται η χώρα με τους περισσότερους φόνους και βιασμούς.
Οι συμμορίες είναι οπλισμένες μέχρι τα δόντια, ληστεύοντας μαγαζιά και χωράφια, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να θέτει ειδική οπλισμένη φρουρά ια να προστατεύει τόσο τον κόσμο, όσο και τους κακόμοιρους τουρίστες που συνήθως δεν έχουν ιδέα.
Πέρα από τις ληστείες και τις δολοφονίες, δεν μπορεί κανείς να ευχαριστηθεί και απλά καθημερινά πράγματα όπως το σεξ, μιας και τουλάχιστον 10 εκατομύρρια κόσμος, είναι μολυσμένος με τον HIV.
Φιλιππίνες
Αυτή είναι η χώρα των περίπου 7.107 νησιών, που έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία.
Όσο φιλικοί και αν είναι οι ντόπιοι με τους τουρίστες, κάποιες περιοχές όπως το Βόρειο Κοταμπάτο, το Μιντανάο, η Μπασιλάν, το Τάβι-Τάβι και το Σούλου, δεν θεωρούνται και οι καταλληλότεροι προορισμοί για τουρίστες.
Εκτός από τις ληστείες και τις απαγωγές που τρομοκρατούν τον κοσμάκη, οι Φιλιππινέζοι έχουν εφεύρει και άλλες μεθόδους για να τα βγάζουν.
Ο πιο διάσημος από αυτούς, είναι ειδικά χημικά ναρκωτικά που τα βάζουν στα ποτά των τουριστών, αφηνοντάς τους αναίσθητους για λίγα λεπτά.
Όταν με το καλό ξυπνήσουν, ανακαλύπτουν πως δεν έχουν ούτε δίφραγκο πάνω τους.
Δυστυχώς, υπάρχουν και ακόμη πιο ακραία περιστατικά, όπου κάποιοι δεν ξυπνούν ποτέ και τα οργανά τους πωλούνται στη μαύρη αγορά.
Αφγανιστάν
Αν τα ονόματα «Αλ-Κάιντα» και «Ταλιμπάν» δεν σου λένε κάτι, τότε θα είσαι αρκετά ανόητος για να επισκεφθείς το Αφγανιστάν.
Ακόμη και αν η Καμπούλ έχει μια από τις μεγαλύτερες αγορές χαλιών, θα είσαι πολύ τυχερός αν δεν γίνεις κομμάτια από καμια οβίδα που θα εκτοξευτεί από εξτρεμιστές.
Οι φόνοι και το οργανωμένο έγκλημα δεσπόζουν στην περιοχή και για όποιον εξυπνάκια διανοηθεί να απομακρυνθεί από την Καμπούλ, τον περιμένει το παιχνίδι του Ναρκαλιευτή, αφού υπάρχουν πέντε με επτά εκατομμύρια νάρκες διασκορπισμένες στην ύπαιθρο.
Επιπλέον, μακριά από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, όπου οι βομβιστικές επιθέσεις είναι την καθημερινή διάταξη
Κολομβία
Η κυριότερη ανησυχία που θα έπρεπε να είχε κανείς με το που πατήσει το πόδι του στην Κολομβία, είναι οι απαγωγές.
Το 2000 η χώρα είχε βαρέσει ρεκόρ, αφού είχαν αναφερθεί 2338 απαγωγές, με 136 από τα θύματα να εκτελούνται από τους απαγωγείς τους.
Εκτός από αυτό, βαράει την 4η θέση στους φόνους, με προτίμηση σε αξιωματούχους όπως δήμαρχοι και αρχηγοί αστυνομίας, είτε για εκφοβισμό είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, την κοκαίνη αφού η Κολομβία είναι υπεύθυνη για το 75% της διακίνησης κοκαΐνης σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας έτσι πολλές μικρές «στρατιωτικές» ομάδες, που βρίσκονται σε έναν ατελείωτο πόλεμο με την κυβέρνηση σπέρνοντας το χάος.
Σουδάν
Ένα πρόσφατο λεξικό της νεώτερης ιστορίας του κόσμου, θα μπορούσε να θέσει ως συνώνυμα του Σουδάν τις λέξεις «θάνατος», «καταστροφή» και «απόγνωση».
Η τρομοκρατία είναι η κινητήρια δύναμη που στηρίζει το έθνος, ελεγχόμενη από ισλαμικά στρατιωτικά καθεστώτα από την εποχή της ανεξαρτησίας του.
Μερικοί από τους πιο διάσημους δολοφόνους και τρομοκράτες, τυγχάνουν να είναι Σουδανοί με «πτυχία» στην παγίδευση οχημάτων, στη βομβιστική, στην εκτόξευση ρουκέτας και στη γενοκτονία.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω για να κόψουν τα ύπατα ενός φυσιολογικού ανθρώπου, δεν πρέπει να παραλείψουμε τη βία μεταξύ των πολιτοφυλάκων, των κυβερνητικών στρατευμάτων και φυσικά των τοπικών επαναστατικών ομάδων στην περιοχή του Νταρφούρ.
Επιπλέον, το Σουδάν βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με το Τσαντ, πράγμα που έχει κοστίσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και μαζί όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στους δύο μακρόχρονους εμφυλίους τα τελευταία πενήντα χρόνια, δηλαδή κοντά στα δύο εκατομμύρια.
Μαζί με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην έρημο, το Σουδάν έχει μια από τις χειρότερες θέσεις στον πλανήτη.
Σομαλία
Η Σομαλία είναι ένα κατεστραμμένο κράτος, γνωστό για την αναρχία, τον εμφύλιο πόλεμο και την απώλεια εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Μια κρουαζιέρα στα γύρω νερά θα αποδειχθεί ολέθριο λάθος, καθότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντήσεις πειρατές οπλισμένους με ΑΚ-47. Παράλληλα η πρωτευουσά της, το Μογκαντίσου, δεν είναι φιλικό για κανέναν, ούτε καν για τους δημοσιογράφους.
Τραγικό παράδειγμα, είναι ο φωτορεπόρτερ Martin Adler, που όσο γνωστός αν ήταν στους επαναστατικούς κύκλους του Μογκαντίσου, δολοφονήθηκε το 2006 από έναν άγνωστο που τον πυροβόλησε εξ’ επαφής.
Τόσο μέσα όσο και έξω από την πρωτεύουσα υπάρχουν χιλιάδες λήσταρχοι με το προσωπικό τους team, έτοιμοι να εξορμήσουν ο ένας στον άλλο για την διατήρηση της κυριαρχίας στην περιοχή τους.
Όπως φαντάζεστε, ο πόλεμος αυτός παίρνει μαζί του και αρκετούς αμάχους.
Εδώ φοβούνται οι Πεζοναύτες, εμείς δεν θα φοβηθούμε;
Ιράκ
Δεν έχει σημασία αν είσαι ο Ομπάμα, ο Πάπας ή ο Τσακ Νόρις.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως αυτή τη στιγμή το μόνο που λείπει από το Ιράκ, είναι μια ταμπέλα καλωσορίσματος ‘‘Welcome to Hell’’.
Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για πετρέλαια και για πλούτο και αντιμετωπίστε τη ζοφερή πραγματικότητα.
Ένα διαλυμμένο κράτος από τον πόλεμο, την οικονομική καταστροφή, τις κακουχίες και φυσικά τον ανταρτοπόλεμο που δεν έχει τελειωμό.
Από το 2003, το πιστολίδι και οι εκρήξεις στους δρόμους, έχουν κοστίσει τις ζωές σε 650.000 κόσμο χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία σωτηρία. Ο λάκος αυτής εδώ της Κόλασης, έχει πολλούς πρωταγωνιστές.
Μερικοί από αυτούς είναι οι Σουνήτες, οι Σιήτες, οι Κούρδοι Επαναστάτες, οι Τούρκοι μισθοφόροι, οι Αμερικανοί κομάντος και φυσικά μια μεγάλη οικογένεια από φανατισμένους με όπλα στα χέρια που αποδίδουν την δική τους δικαιοσύνη.
Κερασάκι στην τούρτα, είναι τα παγιδευμένα οχήματα με εκρηκτικά και μια καταστάση εκτός ελέγχου τα τελευταία χρόνια, με τους φανατικούς να παγιδεύουν ακόμη και τα οχήματα των πολιτών.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που μετά το τέλος του επίσημου πολέμου, έχουν χαθεί πολλοί περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε και το απεμπλουτισμένο ουράνιο που χρησιμοποιείται για τις διατρητικές σφαίρες και μολύνει όλους τους προαναφερθέντες.
Ανταρκτική
Μπορεί να μην υπάρχουν φόνοι, απαγωγές και βομβιστικές εκρήξεις, όμως το να βολτάρεις στην Ανταρκτική δεν σημαίνει να φωτογραφίζεις πιγκουίνους και να ψαρεύεις μέσα στον πάγο.
Οι πραγματικά κρύοι άνεμοι στο τελευταίο σύνορο της Γης, κινούνται σε ταχύτητα άνω των 100χλμ την ώρα, με την θερμοκρασία να βαράει τους -70 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα, εάν κάποιος εκτεθεί για πάνω από μια ώρα στο κλίμα, θα πεθάνει σίγουρα.
Η Ανταρκτική δεν έχει νοσοκομεία, δεν έχει καλλιεργήσιμες περιοχές και το πιο πιθανό είναι πως αν χαθείς εκεί έξω, έχει χαθεί μαζί σου και κάθε ελπίδα να επιβιώσεις.
Όσον αφορά το φαγητό, υπάρχει McDonalds στο Scott Base. Αν καταφέρεις να το βρεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.