Αρνητικό είναι το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο ως προς την χθεσινή (σ.σ. 18/4) ανακοίνωση του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών, ότι τα φαρμακεία σε ολόκληρη την Αυστρία είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα.

Οι φαρμακοποιοι δεν διαθέτουν την εξειδίκευση για εμβολιασμούς

Να παραμείνουν οι φαρμακοποιοί στις αρμοδιότητές τους, ζήτησε την Δευτέρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου, Τόμας Σέκερες, επισημαίνοντας ότι, ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή, οι γιατροί που επιθυμούν να εμβολιάσουν ξεπέρασαν κατά πολύ την ποσότητα των διαθέσιμων  εμβολίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνον οι γιατροί έχουν την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και την απαραίτητη υποδομή, «τόσο κοντά στους τόπους κατοικίας, όσο και στις γραμμές εμβολιασμού» και ως εκ τούτου πρόσθετοι σταθμοί εμβολιασμού είναι «απολύτως περιττοί, όπως τόνισε.

Επιπλέον, κατά την άποψή του, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν ολοκληρώσει ιατρικό πτυχίο και, εξάλλου, πέρα από την παροχή πληροφοριών και συμβουλών σχετικά με τα εμβόλια, θα μπορούσε να χρειαστεί κατάλληλη παρέμβαση σε περίπτωση «σπάνιων, σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων» και ως εκ τούτου κανένας δεν χρειάζεται «άσκοπους πειραματισμούς».

Τα φαρμακεία είναι έτοιμα να προσφέρουν στη χώρα

Σε συνέντευξή της, πάντως, η πρόεδρος του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών, Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ, είχε τονίσει ότι, εάν αυτό είναι επιθυμητό, τα φαρμακεία στη χώρα είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών. Σε απάντηση στην ένσταση των γιατρών, που θέλουν να κρατήσουν τον εμβολιασμό στα χέρια τους και αρνούνται να τον επεκτείνουν στα φαρμακεία, η Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ παρατήρησε ότι, σε πολλές χώρες και πιο πρόσφατα στη Γαλλία εμβολιασμοί γίνονται και από τους δύο, ενώ οπουδήποτε πραγματοποιείται εμβολιασμός στα ιατρεία και στα φαρμακεία, το ποσοστό εμβολιασμού είναι υψηλότερο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr