Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Το comeback των τραπεζών!

-Goldman Sachs και JP Morgan πρωτοστατούν στην κίνηση αποκατάστασης της πραγματικής εικόνας των μετοχών στο Χρηματιστήριο

-Γιατί οι τράπεζες θεωρούνται και πάλι σέξι για τα ξένα και εγχώρια πορτοφόλια! Η επάρκεια κεφαλαίων, η λογιστική αξία, τα κόκκινα δάνεια και οι αναβαθμίσεις

– Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει κατά το 2023 σε πώληση πακέτων μετοχών της Τρ. Πειραιώς και της Εθνικής μέσα από placement του ΤΧΣ!


Καζίνο Πάρνηθας: Μια win – win υπόθεση για το δημόσιο

-Μια εμβληματική επένδυση με πολλαπλά οφέλη που θα αλλάξει την εικόνα στο Μαρούσι αλλά και τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.


Εκτεθειμένη η Ελλάδα σε μια εποχή αυστηρότερων επιτοκίων


Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με…. χρονοκαθυστέρηση
-Το πλαφόν στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας και η υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος


Φοιτητική Κατοικία: Εκτός «παιχνιδιού» οι κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€
-Η εξίσωση είναι πολύ δύσκολη για τις οικογένειες που έχουν τη χαρά που το παιδί τους πέρασε στο πανεπιστήμιο, αλλά παράλληλα η σχολή δεν βρίσκεται στη πόλη της οικογενειακής κατοικίας


Σε διαρκή άνοδο βρίσκονται τα «soft skills» στον τομέα της εργασίας
– Έρευνα της Adecco δείχνει ότι χάνουν έδαφος οι παραδοσιακές μορφές εκπαίδευσης.


Τα παίζει «Όλα για Όλα» ο Μητσοτάκης! Τα «3 ΟΧΙ», το δίλημμα «Εγώ ή το Χάος» και η βεβαιότητα ότι «αν χάσει… χάνεται»! 
-Η «παγωμάρα» στο κομματικό ακροατήριο από την μη αλλαγή του εκλογικού νόμου! Ανοίγει το «παιχνίδι της εξουσίας» με φόντο την διαδοχή στη ΝΔ (αν δεν αποκτήσει αυτοδυναμία) και τις μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας!


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τις Επιτροπές διαγωνισμών για τα μεγάλα έργα! Στελέχη παραιτούνται ή παύονται και αντικαθίστανται με γραμματείς και συνεργάτες των γραφείων των αρμοδίων υπουργών!
-Αληθεύει; Και αν ναι, γιατί συμβαίνει; Είναι νόμιμο; Και εν πάση περιπτώσει, μήπως την ώρα τούτη εγείρεται ζήτημα νομιμότητας των αρμοδίων Επιτροπών Διαγωνισμών;


Το υπεράνω υποψίας «δίδυμο» του 10% και ο… Mr Bean του 5%! Η Κυρία, ο Κύριος (παρά τω πλευρώ της) και ο υπουργός – αρπακτικό (άλλου υπουργείου) που δεν είναι τόσο βλάκας όσο φαίνεται…
-«Πόσο πάει» η δουλειά; Τα νταραβέρια και οι «ταρίφες» σε μεγάλες αναθέσεις υπουργείων… Βοά η πιάτσα για τα «λαμόγια» που τα «αρπάζουν» από παντού!


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, η Alpha Ocean (με εμπλοκή στα ακίνητα των Τουρκοβουνίων), το 7,91% της Παγκρήτιας, η αποτυχημένη επένδυση των 10 εκατ. και η άρνηση συμμετοχής στην αύξηση!
-Οι αποκαλύψεις του ενημερωτικού δελτίου, οι πιέσεις από τον Δ. Δημόπουλο (κατά κόσμον Μίμη) να βάλει 7 εκατ., η Lyktos και οι μνήμες από το κάζο με τα 500 εκατ. στα 23 ευρώ…


Το πιστωτικό ίδρυμα, η «ιπτάμενη» εταιρία και ο κορυφαίος όμιλος! 2 +1 πανίσχυροι επιχειρηματικοί πόλοι μεθοδεύουν χρηματιστηριακές κινήσεις!
-Η έρευνα για 2 κελύφη εισηγμένων, η εκδοχή της αυτόνομης εισαγωγής, οι αυξήσεις κεφαλαίου και το «παιχνίδι» των υπεραξιών!


Μια ιστορία «ξεπλύματος» ευαίσθητου πολιτικού προσώπου, την οποία η κρατική τράπεζα φέρεται να έστειλε στην Ανεξάρτητη αρχή και… ο φάκελος «χάθηκε στον δρόμο»!!!
-Τα εμβάσματα στο «φιλαράκι», τα πάρε – δώσε και οι νταραβεριτζήδες! Ο πολιτικός – οικονομικός παράγων, το σπίτι στο νεοκλασικό κυκλαδονήσι και ο νοικάρης για όλες τις δουλειές (μπροστινός;)!


Σφίγγει ο κλοιός από τις Αρχές και Υπηρεσίες των ΗΠΑ για τους εφοπλιστές – διακινητές παράνομου ιρανικού πετρελαίου, που ταυτόχρονα συνδέονται και με τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου!
-Η απόρρητη επιστολή της αμερικανικής Αρχής για το ξέπλυμα στην αντίστοιχη ελληνική, ο απατεώνας εφοπλιστής με έδρα στον Πειραιά στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις για τραπεζικές απάτες και η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών!


Λιμενικοί υπάλληλοι ελέγχονται για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!
-Τα δίκτυα της Αρχής, οι λαδωμένοι λιμενικοί και οι ποινικές κυρώσεις που έρχονται. Οι καταγγελίες από πιστωτικά ιδρύματα, οι καταβολές μετρητών μέσω ΕΛΤΑ και το τρίγωνο «Λέρος – Κάλυμνος- Λέσβος»!


Το δικηγορικό γραφείο «υπεράνω υποψίας» των 3 partners, η εμπλοκή «πασίγνωστου» εφοπλιστή, τα εξοπλιστικά σε Αίγυπτο – Μέση Ανατολή, οι προμήθειες, οι μεσάζοντες, η αμοιβή σε είδος (ΑΠΕ)!
-Η «βαρβάτη υπόθεση» με «μεγάλη ουρά» που ερευνούν εξονυχιστικά οι Αρχές και ο ρόλος δικηγόρου που φέρεται να έχει βαθμό συγγενείας με προβεβλημένο πολιτικό!


Η φάμπρικα των ανώνυμων καταγγελιών στο ξέπλυμα και τις Αρχές! Οι δήθεν αποκαλυπτικές επιστολές, που «παραδίδονται» στο χέρι και ο ύποπτος ρόλος «δημοσιογράφων» και λοιπών νταραβεριτζήδων της εξουσίας!
-Οι καταγγελίες «ανταγωνιστών» και εχθρών (κρυφών και φανερών) στην ΑΑΔΕ, το Ξέπλυμα και άλλες Ανεξάρτητες Αρχές στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών! Ωστόσο, η δράση φέρνει αντίδραση…


Οι (πρώην) τραπεζίτες με τα funds, τα νταραβέρια αλλά και (εσχάτως) τα κόκκινα δάνεια! Γιατί, οι επενδυτές και επιχειρηματίες, δεν ρωτάνε τον Σπύρο Λάτση πόσο του κόστισαν οι συμβουλές τους στην Eurobank;
-Οι πρώην συστημικοί τραπεζίτες μετεξελίχθηκαν σε διαχειριστές κερδοσκοπικών οίκων, fund managers με ξένα λεφτά και με τις πλάτες ενός δημοσιογραφικού συστήματος που τους προμοτάρει!


Η «στρατολόγηση» από FBI και CIA του ρωσόφιλου μικροεφοπλιστή με τα περιφερειακά κανάλια και τα νταραβέρια με το πετρέλαιο του Ιράν! Η επιβεβαίωση Μητσοτάκη από την ΔΕΘ!
-Η μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου στο Ντάλας των ΗΠΑ, οι σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το σχέδιο της φιλορωσικής προπαγάνδας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τα νταραβέρια με τον κολλητό του Λιγνάδη!


Ούτε Άραβες, ούτε εφοπλιστές, ούτε μεγαλοεπιχειρηματίες Έλληνες και ξένοι πρόκειται να μπουν στην Εθνική αν δεν λάβουν εγγυήσεις ότι ο Μυλωνάς και το παρεάκι θα πάρουν δρόμο!
-«Τελειωμένος» ο CEO της «Μεγάλης μας φίλης» μόλις μπουν οι ιδιώτες! Η Εθνική, το placement του ΤΧΣ, η αύξηση, οι ιδιώτες παίκτες και το σύστημα των υπονομευτών!


Ο καναλάρχης – εργολάβος της ιστορικής Διαπλοκής, τα weekends σε Βερολίνο και Άμστερνταμ για Fun and pleasure
-Oι υπεραξίες 50 εκατ. από τον τζόγο και τα ύποπτα 70 εκατ. από τον Παναμά που τελούν υπό τον έλεγχο των Αρχών!


Με ποια ιδιότητα παρέστησαν στο γεύμα του Μπιν Σαλμάν στον Αστέρα Βουλιαγμένης Μαργαρίτης Σχοινάς και Εύα Καϊλή, όταν είναι γνωστή η ευαισθησία της ΕΕ σε μείζονος σημασία ζητήματα Δημοκρατίας;
-Η επιβεβαίωση της αποκάλυψης του Radar ότι με τον μόνο Έλληνα επιχειρηματία που συναντήθηκε ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας ήταν ο Θοδωρής Κυριακού του ομίλου Antenna!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε ακόμη: