Η Axia θεωρεί ότι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας δεν έχει αντικατοπτριστεί πλήρως στην αγορά μετοχών. Η ελληνική αγορά δείχνει να ευνοείται έναντι του ανταγωνισμού, με το P/E του επόμενου 12μήνου να υπολογίζεται στο 10,4x, πολύ χαμηλότερα από αυτό του MSCI Emerging Markets (12,4x) και του STOXX Europe (16,1x).

Η Axia δίνει σύσταση «buy» για όλες τις τράπεζες, με τιμές-στόχους 1,80 ευρώ για την Alpha Bank, 1,50 ευρώ για τη Eurobank, 6 ευρώ για την Εθνική και 2,15 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ό,τι αφορά μετοχές εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου, οι κορυφαίες επιλογές είναι η Μυτιληναίος («αγορά», με τιμή-στόχο 23,10 ευρώ) και η Τέρνα Ενεργειακή («αγορά», με τιμή στόχο 19,10 ευρώ).

Δυνατότητες υπεραπόδοσης βλέπει επίσης σε Aegean (αγορά, τιμή-στόχος 7,50 ευρώ), Motor Oil (αγορά, τιμή-στόχος 17,20 ευρώ) και Fourlis (αγορά, τιμή-στόχος 7,10 ευρώ).

Όπως επισημαίνει, μέχρι στιγμής, το consensus των διεθνών οίκων και των οικονομολόγων εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί σωρευτικά κατά τουλάχιστον 13% το 2021 και το 2022, ξεπερνώντας εύκολα την προκαλούμενη από την πανδημία μείωση κατά 9% του ΑΕΠ του 2020.

Σύμφωνα με την Axia, είναι σημαντικό το ότι η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να συνεχιστεί με ισχυρούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο ανάπτυξης της ΕΕ.