Audrey Tautou. Το γλυκό κορίτσι που έχουμε ταυτίσει με την ηρωίδα της ταινίας Amelie. Εκείνο το σοφιστικέ κορίτσι με τις αφέλειες και το σπιρτόζικο βλέμμα που η μόνη διέξοδός της ήταν ένας ονειρικός κόσμος που πλάθει με τη φαντασία του και ζει μέσα του.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η Audrey ήταν μόλις 20 ετών όταν βραβεύτηκε ως η νεότερη κωμικός στο 9ο φεστιβάλ Νέων Κωμικών της Μπεζιέ. Πιθανώς λόγω του μικρού ονόματός της αλλά και της φινέτσας της, πολλοί την συγκρίνουν με την Audrey Hepburn. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι εκτός από κομψότητα , η Audrey Tautou διαθέτει μεγάλο ταλέντο.

Όσοι έχουν δει την ευρηματική ταινία “Amelie”, σίγουρα θυμούνται το εκπληκτικό soundtrack του Yann Tiersen.

Ο σκηνοθέτης του “Amelie”, Jean-Pierre Jeunet, πριν ακόμα αποφασίσει για τη μουσική που θα έντυνε το φιλμ του, άκουσε τυχαία μερικά κομμάτια του και αμέσως συνειδητοποίησε ότι ήταν ιδανικά.

Ο Yann Tiersen “ζωγραφίζει” με ζωηρά χρώματα της νότες του που ταιριάζουν στην αγάπη, στα όνειρα, στο ρομαντισμό, στην παιδική τρυφερή αθωότητα. Σε εκείνους που πιστεύουν ακόμα στα παραμύθια και νιώθουν μια γλυκιά νοσταλγία για τα ανέμελα παιδικά χρόνια. Και ταίριαζε απόλυτα στην ηρωίδα του…

Σήμερα η Audrey Tautou μπορεί να είναι 45 ετών, αλλά στα δικά μου μάτια παραμένει ένα κορίτσι που μαζί με εκείνο…γέλασα, μελαγχόλησα, προβληματίστηκα,  νοστάλγησα, ονειρεύτηκα.

Είναι εντυπωσιακό ότι έχει εκθρονίσει την εντυπωσιακή Nicole Kidman από πρόσωπο της Coco Chanel και ότι έγινε εκείνη η παγκόσμια ιέρεια του Chanel No 5. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το 2009 το όνομά της εκτοξεύθηκε για ακόμα μια φορά χάρη στην ταινία “Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ”.  Ο  σκηνοθέτης της Amelie, υπογράφει το ατμοσφαιρικό διαφημιστικό σποτ του αρώματος που γυρίστηκε στο Οριαν Εξπρές και στην  Κωνσταντινούπολη, ενώ στο σποτ ακούγεται ένα υπέροχο τραγούδι της Billie Holiday . Το κορίτσι με το φίνο πρόσωπο έχει ταυτίσει την κομψότητα και την ομορφιά της  και  με τις εταιρείες L’ Oreal και Mont Blanc. Δεν είναι λίγα μάλιστα και τα κορυφαία περιοδικά μόδας στα οποία έχει ποζάρει….

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr