Η Mercedes AMGA 45 αποκτά έναν αξιόλογο αντίπαλο. Ο λόγος για το νέο Audi RS3, το οποίο έρχεται πιο… αγριεμένο και γρήγορο από ποτέ.

Αποκτά τον 5κύλινδρο turbo κινητήρα που όλοι περιμέναμε και αποδίδει 400 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 500Nm ροπή από τις 250 σ.α.λ.

Πλέον καταφέρνει το 0-100 ακόμα γρηγορότερα ζητώντας μόλις 3.8 δευτ. ενώ η τελική του για λίγο δεν αγγίζει τα 300χλμ./ώρα. Το πολεμικό αυτό σύνολο συνεργάζεται αποκλειστικά με 7άρι αυτόματο σασμάν, ενώ παράλληλα υιοθετεί και το νέο Launch Control για να προσφέρει τις απόλυτες επιταχύνσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Audi το σύστημα RS Torque Splitter διαθέτει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες, κατανέμοντας άριστα την ροπή ανάμεσα στους τροχούς. Παράλληλα υπάρχουν 7 συνολικά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης με ένα εκ αυτών να είναι για drift.

Υπάρχει η δυνατότητα και για την προαιρετική και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση RS Sport Suspension Plus, η οποία συνδυάζεται άψογα με τις 19άρες ζάντες. Τέλος υπάρχουν 6πίστονες δαγκάνες φρένων εμπρός και μονοπίστονες πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Audi RS3 θα κυκλοφορήσει τόσο σε hatchback όσο και σε sedan αμάξωμα.