Ατρόμητος και Παναιτωλικός συναντήθηκαν στο Περιστέρι θέλοντας να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Super League 1. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, φάσεις, ανατροπή και στο τέλος αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Παναιτωλικός που κέρδισε 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελικό σκορ το διαμόρφωσαν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο. Τρεις παίκτες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, σκόραραν με τους Βέργο, Ζέστεντ ν’ αποτελούν χρυσές αλλαγές για τον Γιάννη Αναστασίου. Από εκεί και πέρα το φινάλε του ματς ήταν άκρως ανατρεπτικό με εναλλαγή στο σκορ και ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό από άποψη ρυθμού. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να βρουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή. Συνολικά ο Ατρόμητος είχε μεγαλύτερη υπεροχή και την μπάλα περισσότερο στα πόδια του, όμως κι ο Παναιτωλικός δεν έμεινε κλεισμένος στο δικό του μισό.

Η πρώτη πραγματική ευκαιρία σημειώθηκε στο 18’ και άνηκε στους φιλοξενουμένους. Ο Καρέλης έπειτα από ωραία ανάπτυξη του Παναιτωλικού έπιασε ένα διαγώνιο σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω. Έπειτα ο ρυθμός είχε πέσει αρκετά με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν ευκαιρίες. Τελικά στο 44’ ο Στρούγγης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουνίθ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Ατρόμητος δεν είχε κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, ωστόσο απείλησε την εστία του Ροντρίγκες με ορισμένες ημιτελείς προσπάθειες. Τελικά όμως στην κοντά στην εκπνοή του πρώτου μέρους βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και συγκεκριμένα στο 54’ ο Κορνέλιους έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, την οποία ωστόσο μπλόκαρε ο Πίριτς. Γενικότερα το παιχνίδι κυλούσε με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να βρει λύσεις, για να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πάντα τις απαντήσεις.

Μάλιστα ο Γιάννης Αναστασίου ανακάτεψε την τράπουλα και στο 70’ ο Βέργος προειδοποίησε την άμυνα του Ατρόμητου μ’ ένα χλιαρό σουτ. Τελικά η πίεση των Αγρινιωτών απέδωσε καρπούς, καθώς στο 72’ ο Βέργος με κοντινή γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1. Παρά την ψυχρολουσία, η απάντηση δεν άργησε να έρθει, όταν στο 74’ ο Κουλούρης έχασε τεράστια ευκαιρία προκειμένου να βάλει ξανά μπροστά την ομάδα του.

Στη συνέχεια του ματς και πάνω που οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν το μομέντουμ του αγώνα, ο Μπεντινέλι έκανε ένα μαρκάρισμα στον Ντίας, το οποίο τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να μείνει με δέκα παίκτες. Τελικά, ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και στο 90’ η νέα αλλαγή του Αναστασίου, ο Ζέστεντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ανατροπή.

Παρ’ όλα αυτά το φινάλε της αναμέτρησης ήταν ακόμη πιο ανατρεπτικό, καθώς στις καθυστερήσεις του ματς ο Στρούγγης έκανε το 2-2 με κεφαλιά, ωστόσο το VAR που εξέτασε τη φάση ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση ενός συγκλονιστικού ματς, το οποίο τελικά έληξε με 2-1 υπέρ του Παναιτωλικού, ο οποίος πλέον ανεβαίνει στην 3η θέση με 4 βαθμούς, ενώ 10ος είναι ο Ατρόμητος έχοντας μόλις έναν πόντο.

Ατρόμητος (Άνχελ Λόπεθ): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας (Στρούγγης 16′), Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Κλωναρίδης (Πισάνο 61′), Μουνίθ, Καρτάλης (Τόμας 61′), Κουλούρης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ, Λούι, Κορνέλιους, Μαλής, Χουχούμης (Αντούνες 45′), Φλόρες, Βαρόνε (Αλμέιδα 77′), Μεντόσα (Βέργος 60′), Ντίας, Μόρσεϊ (Τσιγγάρας 78′), Καρέλης (Γκεστέδε 60′).