H Παρέλαση Υπερηφάνειας του Athens Pride για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος για να καταλήξει στη Βουλή. Λόγω της πανδημίας φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί συναυλία, παρά μόνο η παρέλαση. Το φετινό Athens Pride, προσαρμοσμένο στις τρέχουσες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, έχει στόχο να είναι «αυτό που μας ενώνει!».

IMG_0444

Η κοινωνία είναι έτοιμη, οι κυβερνήσεις όχι

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές του Athens Pride, τον ένα χρόνο της πανδημίας που πέρασε, οι διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ παραμένουν στο συρτάρι, όσο η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει την κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. «Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι. Ηρθε η στιγμή μας

. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα», επισημαίνουν. Σκοπός της παρέλασης, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι να θυμηθούν όλα όσα δίνουν κουράγιο στην LGBTQI+ κοινότητα και αυτή να συνεχίσει τους αγώνες στην ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία. Παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση, με τις οποίοι έρχονται αντιμέτωποι. «Το Pride είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση, είναι μνήμη. Σε καλούμε να είσαι μαζί μας» τονίζουν.

IMG_0451_2

«Η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα του Pride.

Το συγκλονιστικό σποτ