Ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα έκανε ένα βίντεο μέσω του οποίου απαντά για την εν λόγω εξέλιξη, τονίζοντας πως δεν ανακαλεί τα όσα έχει πει.

«Αυτός ο αγώνας, αυτή η μάχη είναι επιλογή μου. Οπότε μην στενοχωριέστε για τίποτα από ό,τι συμβαίνει, όλα είναι επιλογές μου», σχολίασε αρχικά στο βίντεο στο οποίο έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια.

Επίσης, ο «Τηλέμαχος», όπως παρουσιάζεται στα βίντεό του, αναφέρθηκε σε ανάρτηση από τις 4 Αυγούστου, στην οποία, όπως είπε, απαντούσε «στα ψέματα» τηλεοπτικού σταθμού και όπου, όπως υποστήριξε, ανέφερε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει από ό,τι να νικήσει.

Μάλιστα, στη συνέχεια θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους του στέλνουν μηνύματα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και την υποστήριξή τους σε όσα λέει και κάνει.

Και όπως τόνισε, «δεν θα ανακαλέσω τίποτα, ο αγώνας δεν σταματά εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι δικαίωσης ή μέχρι τελικής πτώσεως».

Ωστόσο, «δεν μετράει τόσο πολύ το αποτέλεσμα όσο το ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που θεωρούμε μέρος της κουλτούρας μας και μέρος αυτών που διδαχθήκαμε από τους πρόγονούς μας».

Γιατί τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός;

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αντιεμβολιαστής αστυνομικός, ο οποίος αναρτά βίντεο στο YouTube όπου έχει δικό του κανάλι, καθώς και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον περασμένο Ιούλιο, με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και κατά του κράτους και της αστυνομίας, με αφορμή πάντα τα εμβόλια και την υποχρεωτικότητα των τεστ για τον κορωνοϊό.

Λόγω αυτής της δράσης του αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αττικής και εμφανίζεται με το όνομα «Τηλέμαχος», έχουν διεξαχθεί, μέχρι στιγμής, τέσσερις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ).

Με βάση το πόρισμα μίας από τις ΕΔΕ, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβλήθηκε σε βάρος του το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, το συγκεκριμένο υλικό υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον, για λοιπά βίντεο-αναρτήσεις του εν λόγω αστυνομικού οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις που έχουν διαταχθεί βρίσκονται σε εξέλιξη.