Αν δει κανείς μόνο τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες με αστυνομικούς και πολίτες, θα νομίζει ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ιδιότυπος εμφύλιος. Πολίτες που βρίζουν χυδαία τους αστυνομικούς και δοθείσης ευκαιρίας τους χτυπούν με μανία και αστυνομικοί που ξυλοκοπούν χωρίς προφανή λόγο άοπλους και απροστάτευτους πολίτες σε δρόμους και πλατείες.

Στις φωτο  αστυνομικοί με εμφανή την αγωνία στα πρόσωπά τους τρέχουν προς δύο πολίτες -όχι για να τους χτυπήσουν ή να τους συλλάβουν- αλλά για να τους παρέχουν ουσιαστική βοήθεια.

Ο ένας αστυνομικός γονατίζει δίπλα σε λιπόθυμο πολίτη και προσπαθεί να τον επαναφέρει κάνοντας του μαλλάξεις στην καρδιά, μέθοδος που έχει αποδειχθεί πολλές φορές σωτήρια. Η αγωνία και ο φόβος για τη ζωή του ανθρώπου, έχουν ζωγραφιστεί στο πρόσωπο του.

 

Όπως φαίνεται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν στα social media, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται πάνω από τον πολίτη που βρίσκεται ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, ενώ ένας από αυτός του κάνει τεχνιτή αναπνοή.

Σύμφωνα με τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αστυνομικός βρισκόταν από πάνω του για μισή ώρα, ενώ στη συνέχεια στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Όταν οι αστυνομικοί έχουν επίγνωση του ρόλου τους στην κοινωνία, σέβονται το Σύνταγμα και τους πολίτες και βλέπουν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις τους για να εξασφαλίσουν την ανθρώπινη ζωή και την κοινωνική ειρήνη και οι πολίτες βλέπουν στα πρόσωπά τους ένα συνάνθρωπο που κάνει μια αναγκαία για την κοινωνία δουλειά, τότε οι ακραίοι και από τις δύο πλευρές θα είναι μια τραγική μειοψηφία με τάση προς εξαφάνιση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.