H επιστροφή της Aston Martin στη Formula 1 δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από το νέο μονοθέσιο AMR 21. Η βρετανική εταιρία θα συμμετέχει στους αγώνες και με δύο μοντέλα παραγωγής της. Τη Vantage και την DBX. Αναρωτιέστε πώς θα συμβεί κάτι τέτοιο; Η Vantage και η DBX δεν θα αγωνίζονται, αλλά θα εργάζονται για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, η Vantage γίνεται το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας και η DBX το επίσημο ιατρικό αυτοκίνητο της Formula 1. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το 1996 η Mercedes ήταν αυτή που πρόσφερε αυτοκίνητο ασφαλείας στη Formula 1. Κατά κάποιον τρόπο θα συνεχίσει να το κάνει, καθώς τόσο η Vantage όσο και η DBX τροφοδοτούνται από δικό της κινητήρα.

Αμφότερες είναι βαμμένες με τη χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση, ονόματι «Racing Green» της ομάδας Aston Martin Cognizant. Περιμετρικά τα αμαξώματά τους τονίζονται με μια λεπτή κίτρινη λωρίδα, στο καπό και στις πόρτες τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα της Formula 1, ενώ στην οροφή Led φάρος.

Σύμφωνα με την Aston Martin οι μηχανικοί της έχουν πραγματοποιήσει βελτιώσεις στο πλαίσιο και στην αεροδυναμική των Vantage και DBX, ώστε να ανταποκριθούν ακόμα καλύτερα στους νέους σημαντικούς ρόλους που αναλαμβάνουν.

Ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4.0 λίτρων τροφοδοτεί την Vantage. H ισχύς του αυξήθηκε κατά 25 ίππους. Έτσι το αυτοκίνητο ασφαλείας αποδίδει 535 ίππους, αλλά και 685 Nm ροπής. Mπορεί να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα εντός 3,5 δευτ. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης.

Τον ίδιο κινητήρα χρησιμοποιεί και η DBX, ο οποίος παράγει για λογαριασμό της 550 ίππους και 700 Nm ροπής. Ο πίνακας των επιδόσεών της αναγράφει επιτάχυνση 0-96 χλμ./ώρα εντός 4,5 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 291 χλμ./ώρα. Σίγουρα, λοιπόν, η ιατρική ομάδα της Formula 1 θα μπορεί να ανταποκριθεί ταχύτατα σε οποιαδήποτε έκτακτη κατάσταση. Στο μεγάλο πορτμπαγκάζ των 632 λίτρων η DBX θα φιλοξενεί μια μεγάλη ιατρική τσάντα, δύο πυροσβεστήρες, φαρμακείο για εγκαύματα κι έναν απινιδωτή.

Το ντεμπούτο τους στη Formula 1 η Vantage και η DBX το πραγματοποίησαν 12-14 Μαρτίου στην πίστα Σακχίρ του Μπαχρέιν στις πρώτες επίσημες δοκιμές. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.