Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, στο γήπεδο όμως αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και υποχρέωσε σε ισοπαλία τον Άρη (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν μόνοι τους στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όμως, ακόμα και με τον έναν βαθμό που πήραν, έκαναν σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν για τους γηπεδούχους στο 23’, με τον Ριέρα να πλασάρει στη κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή μετά από πάσα του Τιλίκα, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 40’ ο Άρης έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, όμως, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Τσίφτση και κατέληξε άουτ.

Στο 54΄μετά από ωραία αλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Γκαρσία και Μανσίνι, ο τελευταίος πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε, όμως, την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόουζ έκανε τραγικό λάθος και ο Ριέρα του έκλεψε τη μπάλα, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε τον Κουέστα, που μπλόκαρε σωτήρια την μπάλα. 

Στο 67’ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή , μετά από πάσα του Μάνου και σούταρε δυνατά, όμως ο Τσιφτσής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Στην συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα σε κεφαλιά του Ρόουζ.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο Άρης άνοιξε το σκορ, με ένα καταπληκτικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ. Στο 74′ ο Μπρούνο Γκάμα, με μια καταπληκτική κάθετη πάσα «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων και έβγαλε σε ευνοϊκή θέση τον Μανσίνι, που πλάσαρε εξαιρετικά, και νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 79΄ο Μάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα, όταν σούταρε δυνατά μέσα από την μεγάλη περιοχή, έστειλε, όμως, τη μπάλα άουτ. Σαν αν μην έφτανε, αυτό, για τον Άρη, ήρθε η ισοφάριση μετά από δυο λεπτά για τους γηπεδούχους με αυτογκόλ του Ρόουζ. Μετά από σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά, ο Γάλλος αμυντικός στη προσπάθεια του να απομακρύνει με προβολή την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του. Στο 87΄ ο Κούεστα πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε προβολή του Μπαράλες, σώζοντας την ομάδα του.

Έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Μπερτόλιο

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μπερτολιο από τον Πασαλίδη, στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη, αφού πρώτα η φάση ελέχθηκε από τον VAR.

Αστέρας Τρίπολης (M. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ (39′ Πασαλίδης), Χριστόπουλος, Βαλιέντε (60′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (60′ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (60′ Γκόμεζ), Τιλίκα (90′ Κρεσπί), Μπαράλες

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια (63′ Τζέγκο), Σάσα, Γκάμα (89′ Μπερτόλιο), Μανσίνι, Γκαρσία (63′ Σίλβα), Μάνος

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.