Μόνο ως αστείο θα πρέπει να εκλαμβάνεται η σπουδή που δείχνουν συγκεκριμένες πλευρές των ΜΜΕ και των πολιτικών παραγόντων να βάζουν στην ατζέντα της προεδρικής εκλογής ένα πρόσωπο, την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Μάλιστα, επ’ αφορμής της γελοίας έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που δοξάστηκε η woke ατζέντα και διαπομπεύτηκε ο Μυστικός Δείπνος του Ντα Βίντσι, σύμβολο θρησκευτικό στην συνείδηση του κόσμου, το όνομα της Σιδηράς κυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας άρχισε να παίζει πάλι, μέσα από μια σκοπιμότητα που κάποιοι κύκλοι, πιθανόν και της ίδιας, καλλιεργούν!

Και αυτό διότι κατά γενική ομολογία η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μολονότι την εποχή εκείνη επικρίθηκε σχεδόν αντίστοιχα με του Παρισιού σήμερα, θεωρείται καλύτερη, ίσως επειδή έγινε στην γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και επειδή έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε και οι «αμαρτίες» έχουν …παραγραφεί! Και όχι ξεχαστεί!

Διότι ο τότε εθνικός διχασμός και η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, των ημέτερων και των πληβείων που προκάλεσε η Γιάννα και η παρέα της, έχουν καταγραφεί στην ιστορική μνήμη! Όπως και το οικονομικό αποτέλεσμα, που αποτέλεσε προάγγελο των μνημονίων και της βαθιάς οικονομικής κρίσης που επακολούθησαν! Η κακοδιαχείριση, οι προνομιούχοι, οι προκλήσεις των καιρών, η επιδειξιομανία… Και άλλα πολλά!

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο της τελετής έναρξης της Αθήνας θεωρώντας την ως σημείο αναφοράς. Όλα τα παραπάνω έδωσαν το έναυσμα σε μερικούς να θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης αβαντάρει την Αγγελοπούλου και ότι την περιλαμβάνει στη λίστα που έχει δημιουργήσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το σκεπτικό τους είναι ότι προέρχεται από την δεξιά παράταξη ως πρώην βουλευτής του κόμματος. Και έχοντας φλερτάρει με την διακυβέρνηση Τσίπρα έχει πολλές άκρες και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή θέλουν να καταδείξουν την διακομματική αποδοχή της.

Και τώρα η πραγματικότητα: Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν έπαιξε ποτέ στο μυαλό του Πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτά είναι σενάρια που πλέκει το παλάτι του Ψυχικού παρέα με 2-3 παράγοντες των ΜΜΕ. Μάλιστα, συγκεκριμένη ιστοσελίδα αριστερής προέλευσης συγκαταλέγεται σε αυτήν την συνομοταξία.

Δεν θα έμπαινε ποτέ ο Κ. Μητσοτάκης σε μία λογική πρότασης σε εξωθεσμικό πρόσωπο που έχει παίξει τόσο με την διακυβέρνηση Τσίπρα και έχει ταυτιστεί με την διαπλοκή! Και δεν ταιριάζει και στο προφίλ που θέλει να δώσει στο πολιτειακό αξίωμα. Μπορεί για πολλά να κατηγορήσει κάποιος την περίπτωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όμως, πέραν της περίπτωσης του πανηγυριού στο By The Glass μετά την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δεν έχει όμως προκαλέσει με το ντύσιμό της ή τα ακριβά της γούστα.

Ούτε όμως, με τις απόψεις της. Αντιθέτως, η Αγγελοπούλου πέρα από την προβολή του πλούτου της, διαθέτει μία αυτονομία απόψεων που δεν θα συνάδουν με αυτό που θέλει ο Πρωθυπουργός για την Προεδρία. Οπότε, άνθρακες ο θησαυρός, δεν πρόκειται να παίξει τέτοιο σενάριο όσο κακή να είναι ως τώρα η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού…

Βεβαίως, είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε τυχαία την Γιάννα όσο ήταν στο Παρίσι! Γιατί όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες, ο Θόδωρος και η Γιάννα χαρακτηρίζονται για την γαλλική κουλτούρα τους σε όλα τα επίπεδα και διατηρούν στενές σχέσεις με το γαλλικό πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, σε βαθμό που να προσκαλούν ενίοτε Γάλλους αξιωματούχους και μεγαλόσχημους στην Αθήνα! Και αυτή η στενή σχέση Γαλλίας – Θόδωρου και Γιάννας, ίσως να ανέσυρε μνήμες στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Και ας μην ξεχνάμε άλλωστε και το τρίπτυχο Ελλάς- Γαλλία – Συμμαχία που τις τελευταίες δεκαετίες κυριαρχεί, με αποκορύφωμα στις μέρες μας, κατά τις οποίες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προμηθευτεί από τους συμμάχους Γάλλους και τα Raffalle και τις φρεγάτες Belharra!

Διαβάστε ακόμη: