Ένας νεαρός φοιτητής κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του στην ΑΣΟΕΕ από τρία άγνωστα άτομα. Η επίθεση έγινε χθες Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αρχικά, ο 20χρονος βρέθηκε χθες στη ΓΑΔΑ και κατήγγειλε ότι άγνωστοι άρχισαν να τον χτυπούν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Για την επίθεση ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες και τα κίνητρά τους.

Γιατί του επιτέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ;

Μάλιστα, ο φοιτητής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, είπε πως τον πλησίασαν τρεις άγνωστοι νεαροί και τον χτύπησαν με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οπως ανέφερε, του είπαν: «Εσύ δεν είσαι αυτός που βγαίνεις στα κανάλια και λες ότι θέλεις την πανεπιστημιακή αστυνομία;».

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του, ο φοιτητής κάλεσε την αστυνομία αλλά, όπως δήλωσε, του εξήγησαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε χώρο εντός του πανεπιστημίου, όπου και έγινε η επίθεση.

Μάλιστα, στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη διαβεβαίωσαν ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες έρευνες.

«Απειλούνται ζωές μέσα στο Πανεπιστήμιο»

«Αυτό το οποίο είναι πραγματικότητα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι ότι δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης. Απειλείται η ζωή των φοιτητών, των καθηγητών και πολλών ακόμα μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας επειδή εκφράζονται ελεύθερα».

Αυτό δήλωσε επίσης, στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ ο Οδυσσέας Βλαχονικολός, το θύμα επίθεσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Όπως υποστήριξε τα τρία άτομα του επιτέθηκαν εντός του πανεπιστημίου για το γεγονός ότι εκφράστηκε υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Προφανώς τα άτομα αυτά αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία με τον ξυλοδαρμό και τον εκφοβισμό μας», δήλωσε ο τριτοετής φοιτητής.

«Βλέπω ότι δεν υπάρχει θεσμική προστασία», τόνισε το θύμα της επίθεσης. «Έχει καταργηθεί το άσυλο αλλά, δυστυχώς, δεν έχει δοθεί λύση. Τα περιστατικά είναι πολλά και συχνά».

«Η Πολιτεία και η αστυνομία πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, με εμάς τους φοιτητές να είμαστε τα θύματα ενώ οι δράστες μένουν ατιμώρητοι».

Πάντως, γραπτή απάντηση για το θέμα εξέδωσε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέροντας τα εξής: «Το πανεπιστήμιο διερευνά όλες τις πτυχές του περιστατικού και θα ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές».