Μια απίθανη ιστορία- εμβολιασμός μαϊμού, με πρωταγωνιστές έναν ειδικευόμενο γιατρό και πέντε αρνητές του εμβολίου, αποκαλύφθηκε, στο Ασκληπιείο Βούλας.

Στις 4 Ιουλίου, ένας από τους αρνητές είχε κλείσει ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο της Pfizer και ενώ η νοσηλεύτρια ετοιμαζόταν να του χορηγήσει τη δόση, ο γιατρός, ορθοπεδικός στην ειδικότητα, εμφανίστηκε και προσφέρθηκε να κάνει εκείνος το εμβόλιο.

Ωστόσο, όπως διαπίστωσε η νοσηλεύτρια μετά, η σύριγγα με τη δόση πετάχτηκε στα σκουπίδια. Άμεσα ενημέρωσε τον προϊστάμενό της ότι πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός μαϊμού ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την ηγεσία του νοσοκομείου.

«Ο εμβολιασμός μαϊμού, έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Ο ειδικευόμενος μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, στο οποίο είχε ήδη απασχοληθεί κάνοντας εμβόλια σε πολίτες, και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος εμβόλια σε πέντε ανθρώπους του περιβάλλοντός του», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Επρόκειτο για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες που είχαν κλείσει ραντεβού για εκείνη την ημέρα και δήθεν φοβόντουσαν να δεχθούν την ένεση από άλλο γιατρό.

Νοσηλεύτρια τον πήρε χαμπάρι

«Την ώρα που έκανε το πρώτο εμβόλιο, ωστόσο, μια νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι σκόπιμα έχυσε το υγρό από τη σύριγγα. Η εργαζόμενη του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση και όντως επιβεβαιώθηκε ότι ο 50χρονος σκόπευε να κάνει εικονικούς εμβολιασμούς για να πάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού οι φίλοι του», προσθέτει ο Μιχάλης Γιαννάκος. Οι πέντε φίλοι του 50χρονου, όπως προέκυψε, δεν είχαν καμία πρόθεση να κάνουν το εμβόλιο, παρά μόνο να πάρουν το πιστοποιητικό.

«Είναι ντροπή. Υπονομεύουν έτσι όλη την προσπάθεια που γίνεται. Ευτυχώς η διοίκηση του νοσοκομείου αντέδρασε άμεσα. Δεν ανανέωσε τη σύμβασή του, διέταξε επείγουσα ΕΔΕ, ενώ όλα τα στοιχεία έχουν προωθηθεί στην Εισαγγελία», σημειώνει καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εμβολιασμός μαϊμού: Ο γιατρός εξαφανίστηκε

Η Αστυνομία έψαξε τον συγκεκριμένο γιατρό στο Ασκληπιείο, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Μόλις κατάλαβε ότι η νοσοκόμα τον είχε καταλάβει έσπευσε να εξαφανιστεί.

Αυτό που εκτιμάται είναι ο γιατρός να ενήργησε με αυτό τον τρόπο για να εξυπηρετήσει αρνητές που ήθελαν χωρίς να κάνουν το εμβόλιο να πάρουν τη βεβαίωση εμβολιασμού.

Σχηματίστηκε σε βάρος του γιατρού δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.