Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν μεικτά πρόσημα την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εκλογές στην Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο.

Η Ιαπωνία δημοσίευσε επίσης την Παρασκευή τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα Τόκιο, τα τελευταία βασικά οικονομικά στοιχεία πριν από τις εκλογές.

Η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική αναμένεται στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

Ο πληθωρισμός του Τόκιο θεωρείται ευρέως ως πρόδρομος δείκτης για τις τάσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ο γενικός πληθωρισμός της πόλης μειώθηκε στο 1,8% τον Οκτώβριο από 2,2% τον προηγούμενο μήνα, με τον δομικό πληθωρισμό – ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων – να διαμορφώνεται επίσης στο 1,8%, από 2%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δομικός πληθωρισμός στο Τόκιο θα επιβραδυνόταν στο 1,7% τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης αναφοράς Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,89% μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,82%, οδεύοντας στην πέμπτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

Ανάκαμψη στο Χονγκ Κονγκ

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε κατά 1,42%, οδηγώντας τις ασιατικές αγορές,  ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 1,06%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε οριακά, αλλά ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ανέτρεψε τα κέρδη και υποχώρησε κατά 1,06%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο, αλλά απώλεσε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του, τερματίζοντας 0,05% υψηλότερα στις 8.210,8 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη: