Συγκρατημένα κέρδη σημειώνουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές την Τρίτη εν αναμονή των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε ράλι σε υψηλά 34 ετών, χάρη στα θετικά κέρδη του τεχνολογικού κλάδου και τα ήπια μηνύματα της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η εβδομαδιαία αργία των χρηματιστηρίων στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ για την κινεζική πρωτοχρονιά, κράτησε σχετικά χαμηλούς τους όγκους συναλλαγών στην Ασία.

Ο Nikkei 225 σε υψηλό 34 ετών

Ο Nikkei 225 αποτέλεσε βασική εξαίρεση μεταξύ των περιφερειακών ομολόγων του, σημειώνοντας ράλι 2,5% σε υψηλό 34 ετών , πάνω και από τις 38.000 μονάδες, χάρη στην ενίσχυση των μεγάλων τεχνολογικών μετοχών, μετά τα θετικά κέρδη της εταιρείας κατασκευής τσιπ Tokyo Electron και του επενδυτικού οίκου SoftBank Group.

Η Tokyo Electron σημείωσε άνοδο σχεδόν 11% σε υψηλό άνω των τριών ετών, αφού κατέγραψε ισχυρότερα κέρδη για το τρίμηνο Δεκεμβρίου, ενώ σημείωσε επίσης αύξηση της ζήτησης στην Κίνα.

Η SoftBank σημείωσε άλμα 6,7% σε υψηλό σχεδόν τριών ετών, διευρύνοντας τα κέρδη της μετά την καταγραφή του πρώτου κερδοφόρου τριμήνου της εδώ και πέντε χρόνια. Η μετοχή της παρακολούθησε επίσης τα κέρδη κατά τη διάρκεια της νύχτας στη μονάδα παραγωγής τσιπ Arm Holdings , οι μετοχές της σημείωσαν ράλι 29% τη Δευτέρα στη Wall Street, εν μέσω συνεχούς διαφημιστικής εκστρατείας για τις προοπτικές της , εν μέσω έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: