Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις των επενδυτών στις αγορές της Ασίας, εν μέσω της αβεβαιότητας σχετικά με τα υψηλά αμερικανικά επιτόκια, με τους ιαπωνικούς δείκτες να υποχωρούν από τα υψηλά ρεκόρ, καθώς το ράλι που καθοδηγούσε η τεχνολογία έφτασε στο τέλος του.

Οι περιφερειακές αγορές παρέλαβαν τη σκυτάλη από τη Wall Street, καθώς επιμένει η επιφυλακτικότητα ενόψει των βασικών στοιχείων για τον δείκτη τιμών PCE – τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed.

Τα στοιχεία αναμένονται την Πέμπτη, εν μέσω επανειλημμένων προειδοποιήσεων από αξιωματούχους της Fed ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα futures των αμερικανικών μετοχών διαπραγματεύονται οριακά πτωτικά.

Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προμηνύουν περισσότερες βραχυπρόθεσμες πιέσεις για τις ασιατικές μετοχές, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Υποχωρούν από τα υψηλά οι μετοχές της Ιαπωνίας

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 0,3% την Τετάρτη, ενώ ο ευρύτερος TOPIX έχασε 0,3%, καθώς και οι δύο δείκτες υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ που σημείωσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός θα μπορούσε να ωθήσει την BOJ στην αύξηση των επιτοκίων ήδη από τον Απρίλιο, βάζοντας τέλος στο εξαιρετικά ήπιο καθεστώς χαμηλών επιτοκίων που απολάμβαναν οι ιαπωνικές αγορές για σχεδόν μια δεκαετία.

Διαβάστε ακόμη: