Άνοδο σημειώνουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Τετάρτη, ακολουθώντας τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, ενώ στον αντίποδα οι μετοχές της Αυστραλίας υποχώρησαν, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου, ενισχύοντας τις ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια.

Οι περιφερειακές αγορές έλαβαν κάποια θετικά στοιχεία από τη Wall Street, όπου η ανάκαμψη των μετοχών κατασκευής τσιπ, ιδίως της NVIDIA Corporation, βοήθησε τον S&P 500 και τον NASDAQ Composite να κλείσουν υψηλότερα. Ωστόσο, η ανησυχία για τον πληθωρισμό οδήγησε στην πτώση τις οικονομικά ευαίσθητες μετοχές , με τον βιομηχανικό μέσο όρο του Dow Jones να κλείνει χαμηλότερα.

Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών ήταν υποτονικά στις ασιατικές συναλλαγές.

Πτώση στην Αυστραλία, φόβοι για αύξηση του επιτοκίου

Ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε τη χειρότερη απόδοση στην Ασία, με πτώση 1% μετά την αύξηση του πληθωρισμού, ενισχύοντας την ανησυχία  ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια τον Αύγουστο. Η μέτρηση του ΔΤΚ της Τετάρτης έδειξε ότι ο πληθωρισμός απομακρύνεται περαιτέρω από το εύρος του ετήσιου στόχου της RBA από 2% έως 3%.

Τεχνολογική στήριξη

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία, με άνοδο 0,9% χάρη στα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών. Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,4% έκαστος, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε οριακή άνοδο την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη