Μια καταγγελία σε βάρος της παραγωγής του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» δημοσιεύτηκε στα social media από άτομο με κινητικά προβλήματα, το οποίο τόνισε ότι δεν του επετράπη η συμμετοχή του στο παιχνίδι.
Ο παρουσιαστής του προγράμματος, Γρηγόρης Αρναούτογλου, έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Breakfast@Star» ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία του ανθρώπου, που βρέθηκε στο στούντιο, αλλά τελικά δεν κατέστη εφικτή η συμμετοχή του στο παιχνίδι.
Επιπλέον, ο παρουσιαστής εξήγησε ότι δεν είχε λάβει γνώση για το περιστατικό και πως η παραγωγή είχε την ευθύνη.
Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο Στρατής Γαλανός σε ανάρτησή του στο Facebook, υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο τηλεπαιχνίδι και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την παραγωγή, του ειπώθηκε:
«Έχετε δει σε άλλα τηλεπαιχνίδια να παίζουν ΑμεΑ;».
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, μετέβη τελικά στο στούντιο, το οποίο, όπως αναφέρει, ήταν εντελώς ακατάλληλο για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς δεν υπήρχε ράμπα και η πρόσβαση γινόταν μέσω πολλών σκαλοπατιών.
Με τη βοήθεια του αδερφού του κατάφερε να ανέβει στο πλατό, όμως, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, όταν η παραγωγή είδε τα πλάνα του, του μετέφεραν ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει, επειδή οι καρέκλες των παικτών είναι υπερυψωμένες και «το πλάνο θα χαλούσε».
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σχολιάζοντας το συμβάν και την καταγγελία τόνισε, ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό, σε κάθε περίπτωση όμως δεν θα μπορούσε να επέμβει.
Στη συνέχεια, εξήγησε ότι στο στούντιο δεν υπήρχαν οι προδιαγραφές, για άτομα με αμαξίδιο.
Όπως είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου:
«Δεν το γνώριζα το περιστατικό, αλλά και να το γνώριζα δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο, αλλά οι προδιαγραφές και όλο αυτό που συμβαίνει στα στούντιο που δεν μπορούν να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι για λόγους ασφαλείας.
Στεναχωρήθηκα πολύ. Να έρχεται ένας άνθρωπος και να μην μπορεί να παίξει.Δεν μπορείς να παίξεις σε όλα τα παιχνίδια, γιατί κάποια στιγμή χρειάζεται κάπου να κινηθείς. Αλλά σε αυτά τα παιχνίδια των ερωτήσεων, μπορεί να παίξει ένας άνθρωπος που έχει κινητικά προβλήματα.
Στεναχωρήθηκα πολύ. Αλλά με τις προδιαγραφές των στούντιο, ρώτησα τα παιδιά, μου είπαν ότι δεν ένιωθαν ότι υπάρχει ασφάλεια για το συγκεκριμένο άνθρωπο να βρεθεί εκεί».
Διαβάστε ακόμη:
- Eurovision 2025: Απίστευτο ρεκόρ – Σχεδόν 5 εκατ. τηλεθεατές είδαν έστω για ένα λεπτό
- Οι πέντε πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας και οι μισθοί τους
- Φυσικό αέριο: Έρχονται χρωματιστά τιμολόγια – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
- Χρηματιστηριακός χάρτης: Ποιες μετοχές επιλέγουν ξένοι και εγχώριοι οίκοι