Γιατρειά στις πληγές του ήταν για τον Άρη η νίκη στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού με 1-0. Παράλληλα είναι μια ανάσα για τον Άκη Μάντζιο που άκουσε πολλά τις τελευταίες μέρες, ακόμα και για απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία.

Όσο για τον Παναθηναϊκό έδειξε σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι τις αδυναμίες του. Φαίνεται ότι δεν πήρε το μάθημά του από την ήττα στους Ζωσιμάδες και έχασε το ματς με τον ίδιο τρόπο. Ο αντίπαλος τον πίεσε στα πρώτα λεπτά, πέτυχε το γκολ στο 10’ και μετά οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν…

Πλέον ο Παναθηναϊκός χαμηλώνει τον πήχη, καθώς απομακρύνεται από τις πρώτες θέσεις από πολύ νωρίς. Το αποτέλεσμα έδωσε στους «κίτρινους» την δυνατότητα να ψαλιδίσουν ακόμα περισσότερο την τιμωρία του -6 που τους έχει επιβληθεί. O Παναθηναϊκός «κατέβηκε» με πέντε αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση των Ιωαννίνων.

Στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε η νευρικότητα με σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά λάθη. Ο Άρης βρήκε το προβάδισμα, στην πρώτη του επικίνδυνη φάση, «αιφνιδιάζοντας» τον αντίπαλό του.

Στο 10ο λεπτό, από εκτέλεση ελεύθερου του Διούδη και χαμένη κεφαλιά λίγο κάτω από την… σέντρα, ο Καμαρά πάσαρε στον Μπερτόλιο, εκείνος του γύρισε από αριστερά την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ σε κενή εστία, ο Γάλλος νεοαποκτηθέντας επιθετικός έκανε… σεφτέ στο πρωτάθλημα, μαζί με το 1-0! Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να πατήσουν περιοχή, αλλά μετά το 20λεπτο ανέβασαν «στροφές» ενώ μέσα σε ένα δίλεπτο είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Όμως ο Ιωαννίδης αστόχησε ελάχιστα, στο πλασέ του, στο 23’, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κουέστα είπε «όχι» στην κεφαλιά του.

Στην επανάληψη, ο Άκης Μάντζιος θέλησε να «θωρακίσει» το προβάδισμα της ομάδας του, χρησιμοποιώντας τον Εντιαγέ αντί του Μπερτόλιο και πηγαίνοντας σε τριάδα στον άξονα.

Μάλιστα, ήταν ο Άρης εκείνος που, όπως και στο πρώτο μέρος, έφτασε πρώτος κοντά σε ένα (ακόμα) γκολ, στο 50ο λεπτό, με το πολύ ωραίο σουτ του Μαντσίνι από πλάγια θέση και αριστερά, όμως, να είναι άστοχο.

Η κεφαλιά του Εντιαγέ στο 59ο λεπτό δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, χάρη στον Διούδη, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη και στο σουτ του στο 65’, με τους «κίτρινους» να έχουν ήδη περισσότερες τελικές από ότι σε όλο το α’ ημίχρονο…

Ενδιάμεσα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να «τονώσει» επιθετικά το «τριφύλλι», βάζοντας Παλάσιος και Μαουρίσιο, με τον πρώτο να πηγαίνει στο αριστερό «φτερό» και τον Βιτάλ να γίνεται δεκάρι, αντί του Βιγιαφάνιες.

Από μακρινή μπαλιά του Βέλεθ, ο Ιωαννίδης πετάχτηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας αλλά επενέβη ο Κουέστα και αποσόβησε το 1-1, στο 69’!

Το ίδιο δίδυμο πρωταγωνίστησε και στην φάση του 75ου λεπτού, με τον 21χρονο επιθετικό του Παναθηναϊκού να παίρνει την κεφαλιά και τον Ισπανό γκολκίπερ του Άρη να μπλοκάρει.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ακολούθησαν αρκετές διακοπές και τέσσερις ακόμα αλλαγές συνολικά, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα του πολύ καλού διαιτητή Παπαπέτρου και να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα (90’+1’ Ματίγια), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (46’ Εντιαγέ), Γκάμα (71’ Γκαρσία), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντκβιστ), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (72’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (86’ Μακέντα).