Να τηρήσουμε με ευλάβεια τους κανόνες και τα μέτρα ήταν η έκκληση που απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλευόταν με κορωνοϊό.
Με μία δήλωσή του απευθυνόμενους στους πιστούς μίλησε για τα όσα έζησε τις ημέρες της νοσηλείας του ενώ ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου.
«Προστατεύστε τους εαυτούς σας και τα συγγενικά σας πρόσωπα. Τηρήστε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή ανάβω, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ένα κερί για όλους τους Έλληνες και για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους συνανθρώπους μας, που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα απέναντι σε αυτόν τον επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό. Έναν εχθρό τον οποίο θα υπερνικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και της Επιστήμης». 
«Θέλω όλοι να ξέρουν ότι κάθε στιγμή στο προσκεφάλι τους και στο πλευρό τους βρίσκονται οι αληθινοί ήρωες αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για την πατρίδα μας και για όλη την Οικουμένη. Οι ιατροί μας και οι νοσηλευτές μας και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων μας, που θυσιάζουν κάθε έννοια του εγώ τους για να προστατεύσουν την υγεία και για να διασώσουν τη ζωή όλων μας, που ξεχνούν ότι υπάρχουν για να υπάρξουμε εμείς. Καμία κουβέντα δεν φθάνει, κανένας λόγος δεν είναι αρκετός, για να αποτυπώσει όσα, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια, κάνουν για εμάς τους συνανθρώπους τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κκ Ιερώνυμος.