Απάντηση στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, περί διχαστικών πρακτικών της κυβέρνησης δίνει μέσω σχολίου της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «χρειάζεται περίσσιο θράσος ο πιο διχαστικός πολιτικός στη μεταπολιτευτική ιστορία να μιλάει για διχασμό».

Αναλυτικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφέρει τα εξής: «Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για διχασμό, θα του θυμίζουμε τα πεπραγμένα του: το δημοψήφισμα του 2015, το “ή εμείς ή αυτοί”, το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, τη χρησιμοποίηση παρακρατικών μηχανισμών για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Χρειάζεται περίσσιο θράσος ο πιο διχαστικός πολιτικός στη μεταπολιτευτική ιστορία να μιλάει για διχασμό».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Μητσοτάκης διχάζει ενώ ο τόπος χρειάζεται ηγεσία που να πείθει και να ενώνει», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο site www.ieidiseis και στον Βασίλη Σκουρή και εκτιμά ότι «ο πρωθυπουργός σκέπτεται πρόωρες εκλογές για να προλάβει τη φθορά από τα αδιέξοδά του στην οικονομία».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει και την «αναβλητικότητα», όπως λέει, του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία σειρά θέματα, όπως πχ τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, η την μετάθεση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, αλλά και κινήσεις όπως το 150ρι στους νέους για να αυξήσει την αποδοχή της ΝΔ στη νέα γενιά.