Σε απεργία την ημέρα έναρξης των πωλήσεων του iPhone 15 στη Γαλλία, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με εκπρόσωπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα καταστήματα της Apple στη χώρα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Liberation.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν υπαλλήλους λιανικής στα καταστήματα της Apple στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των CTG, CFTD, UNSA και CIDRE, απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία με την Apple σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Στη Γαλλία, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις υποχρεούνται από το νόμο να αναθεωρούν τους μισθούς των εργαζομένων ετησίως.

Ζητούν αυξήσεις 7%

Η Liberation αναφέρει ότι τα συνδικάτα αγωνίζονται να επιτύχουν συμφωνία για μια αύξηση στους μισθούς της τάξης του 7% για να βοηθήσουν το προσωπικό να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό. Ωστόσο η διοίκηση των καταστημάτων προσφέρει επί του παρόντος αύξηση 4,5%. Τα συνδικάτα θέλουν επίσης να τερματιστεί το πάγωμα των προσλήψεων στα Apple Store και να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισότητα όσον αφορά τα εταιρικά οφέλη για τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη θέση τους.

Ένας εκπρόσωπος της CGT είπε στη Liberation ότι «έως και τα τρία τέταρτα των γαλλικών καταστημάτων Apple» θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε απεργία την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που θα κυκλοφορήσουν το iPhone 15 και τα τελευταία μοντέλα Apple Watch. Η απεργία θα συνεχιστεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί επίσης στο κατάστημα της Apple Opera στο Παρίσι. Ο εκπρόσωπος της CFDT, Albin Wolfow, δήλωσε στη Liberation ότι ενώ οι πελάτες δεν θα εμποδίζονται να ψωνίζουν στο κατάστημα, η κινητοποίηση θα είναι δυνατή και όσοι θέλουν να αγοράσουν το πιο πρόσφατο iPhone θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να είναι προετοιμασμένοι για μεγαλύτερη αναμονή.

Διαβάστε ακόμη: