Το ζήτημα του Apple Car φαίνεται ότι προχωρά προς την υλοποίηση του, καθώς αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλη παραγγελία επεξεργαστών συστήματος υποβοήθησης οδήγησης. Η παραγγελία αυτή εκτιμάται ότι τοποθετήθηκε σε έναν κατασκευαστή από τη Νότια Κορέα.

Η συγκεκριμένη παραγγελία φαίνεται ότι έχει να κάνει με στοιχεία που απαρτίζουν το συνολικό επεξεργαστικό σύνολο, πάνω στο οποίο θα βασίζονται οι λειτουργίες αυτονομίας κίνησης που θα προσφέρει το Apple Car, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές. Η είδηση επιβεβαιώνει ότι το θέμα του Apple Car προχωρά κανονικά, με την TSMC, να είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Apple στον τομέα των επεξεργαστών.

Το συγκεκριμένο chip για το οποίο γίνεται λόγος εδώ, εκτιμάται ότι θα έχει ως βασικό του έργο τη λειτουργία του συστήματος αυτονομίας κίνησης, το οποίο θα στηρίζεται σε λειτουργίες μηχανικής μάθησης για να μπορεί να εκτελεί όλες τις εργασίες του. Οι τελευταίες φήμες θέλουν την Apple να προχωρά σε δοκιμές επιμέρους συστημάτων προκειμένου να γίνει -κάποια στιγμή- εφικτή η παρουσίαση του πρώτου οχήματος της Apple.

Tεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

Πέραν των hardware, η OSAT παρέχει στους συνεργάτες της και υπηρεσίες χωροταξικής τοποθέτησης των ηλεκτρονικών συστημάτων στα αυτοκίνητά τους, καθώς και δοκιμών τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνεργασία της Apple με την κορεατική εταιρεία ξεκίνησε φέτος και θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023.


Συγκεκριμένα, η OSAT εξελίσσει για λογαριασμό της Apple μια κεντρική μονάδα διαχείρισης του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, παρεμφερή με το Autopilot της Tesla. Η μονάδα αυτή χρησιμοποιεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μέσω ισχυρών επεξεργαστών, σκληρών δίσκων υψηλής χωρητικότητας και αλληλεπίδρασης πολλαπλών καμερών.

Παράλληλα, φήμες αναφέρουν ότι τα εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη) και στις Ηνωμένες Πολιτείες που κατασκευάζει η η εταιρεία ηλεκτρονικών Foxconn της Ταϊβάν προορίζονται για τη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου της Apple τα προσεχή χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Foxconn, που στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή των εργοστασίων μέχρι το τέλος του 2023.