Σε απολύσεις 614 υπαλλήλων στην Καλιφόρνια προχωρά η Apple, σηματοδοτώντας τον πρώτο γύρο σημαντικών περικοπών στις θέσεις εργασίας της εταιρείας μετά την πανδημία.

Οι υπάλληλοι οι οποίοι θα επηρεαστούν εργάζονταν σε οκτώ διαφορετικές εγκαταστάσεις στη Σάντα Κλάρα, σύμφωνα με την αναφορά που κατέθεσε η εταιρεία όπως την υποχρεώνει το νομοσχέδιο WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification). Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν επίσημα για τις περικοπές στις 28 Μαρτίου και οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Μαΐου, αναφέρει η κατάθεση.

Η Apple δεν έχει αναγκαστεί να προχωρήσει στην ίδια συρρίκνωση του δυναμικού της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, κυρίως επειδή ο τεχνολογικός κολοσσός αναπτύχθηκε πιο αργά από εκείνους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η αναφορά έρχεται εβδομάδες αφότου η Apple ακύρωσε ένα μακροχρόνιο έργο για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού, αυτόνομου οχήματος από την ομάδα Special Projects Group. Η Apple δούλευε πάνω από μία δεκαετία στο project Apple Car έχοντας επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του, προτού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Αν και η ανακοίνωση της Apple δεν ανέφερε τα συγκεκριμένα projects όπου περικόπτονται θέσεις εργασίας, καμία από τις τοποθεσίες στην κατάθεση δεν βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Cupertino, αλλά σε μικρότερα, «δορυφορικά» γραφεία που είναι πιο πιθανό να φιλοξενούν μυστικά ερευνητικά σχέδια.

Προς το παρόν οι εκπρόσωποι της Apple δεν έχουν τοποθετηθεί στο θέμα.

Διαβάστε ακόμη: