Την ενοχή του Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε ομοσπονδιακό δικαστήριο που τον θεωρεί υπαίτιο για συκοφαντία εις βάρος της Ε. Τζιν Κάρολ στην οποία μάλιστα επιδίκασε αποζημίωση πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η 8οχρονη πλέον αρθρογράφος και συγγραφέας στην αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του Τραμπ υποστηρίζει ότι με το να αρνηθεί το 2019 πως την βίασε περίπου τριάντα χρόνια πριν, πέταξε λάσπη προς το όνομα της. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ από την μεριά του χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου γελοιότητα ενώ προειδοποίησε πως θα ασκήσει έφεση εναντίον της.

Τον Μάη του προηγούμενου έτους είχε επιδικαστεί άλλη αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων προς το πρόσωπο το Τράμπ, ο οποίος όχι μόνο είχε επιτεθεί με σεξουαλική πρόθεση στην αρθρογράφο στο δοκιμαστήριο ενός καταστήματος, αλλά και την είχε λασπολογήσει όταν εκείνη εξομολογήθηκε το γεγονός.

Η Κάρολ στην παρούσα δίκη αιτήθηκε πρόσθετη αποζημίωση ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Τραμπ το 2019, που ανέφεραν πως οι ισχυρισμοί της είναι απλά διαφημιστικό κόλπο για να προωθήσει το βιβλίο της.

Διαβάστε ακόμη: