Από αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου, οι καλλιτέχνες – επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και τις 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μπορούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για το μήνα Μάρτιο 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ισχύει έως τις 19 Μαΐου 2021. Ταυτόχρονα, προωθείται προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες και για τον μήνα Απρίλιο.

Όσο αφορά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον Απρίλιο, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Know Your Customer: Τι είναι και πώς λειτουργεί

Σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 472.899 δικαιούχους

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου 2021 ήταν η ημέρα καταβολής για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 472.899 δικαιούχους. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 221.272.878,00 ευρώ από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2021, για 472.899 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν αναλυτικά σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνός Απριλίου 2021.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ποσά ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δοθούν το επόμενο διάστημα στην οικονομία για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός περιέγραψε τις δράσεις που θα αναπτυχθούν και που έχουν ως εξής:

  • Μάιο και Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η «επιστρεπτέα προκαταβολή 7», από την οποία απομένουν ενισχύσεις στα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.
  • Το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «Γέφυρα ΙΙ», συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, για το οποίο δόθηκε παράταση έως το τέλος Μαΐου.
  • Η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα δοθεί έως το τέλος του μηνός και μέσω της οποίας θα διατεθούν 130 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις.
  • Η επιδότηση μέρους των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων. Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το β’ στάδιο θα αρχίσει τον Ιούνιο, ώστε το πρόγραμμα να αρχίσει να υλοποιείται από τον Ιούλιο. Το κράτος θα καλύψει έως το τέλος του έτους τμήμα των πάγιων δαπανών αφού αφαιρεθούν οι ενισχύσεις που έχουν ήδη δοθεί. Θα δίδεται ένα πιστωτικό για να καλύπτονται οφειλές σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ.
  • Η αποζημίωση ειδικού σκοπού και το πρόγραμμα «ΣΥΝ- Εργασία» για τους εργαζόμενους.
  • Τα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης για παιδότοπους, γυμναστήρια κ.ά.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.