«Ώρα μηδέν» για τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2022.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2022 για τα ΓΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει εγκύκλιο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το πρωί της Τρίτης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλήνιων 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

  • Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν : α. τα αποκόμματα των τετραδίων και β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.
  • Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.
  • Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.
  • Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενος να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μ.μ.
  • Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων, θα ακολουθήσει στις αρχές Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα ειδικά μαθήματα, με τις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Οι 3 τρόποι για να δείτε τις βαθμολογίες

  1. Μέσω SMS: Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους και μέσα από γραπτό μήνυμα, εφόσον έχουν καταχωρίσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας smsresults.minedu.gov.gr ως τις 24 Ιουνίου.
  2. Ηλεκτρονικά: Εναλλακτικά, θα μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ, results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
  3. Στο σχολείο τους: Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν (με τον παραδοσιακό τρόπο) στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής.
    Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
    Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.):

Πανελλήνιες – Μηχανογραφικό 2022: Από σήμερα οι κωδικοί ασφαλείας των υποψηφίων