Πλησιάζει η ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων για φέτος σε όλους τους υποψηφίους.

Μάλιστα, ως και την Τρίτη 6 Ιουλίου μπορούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πατώντας εδώ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Ήδη από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, την ημέρα που άνοιξε η ειδική εφαρμογή, έχουν εγγραφεί σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι ώστε να έχουν τη δυνατότητα άμεσης, εύκολης ενημέρωσης στο κινητό τους. Η νέα αυτή εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση με θέμα «Κάνουμε Πράξη το Όνειρο» όπου παρουσιάστηκε το Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο, μίλησε για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και αναφέρθηκε- μεταξύ άλλων- στο σύστημα των Πανελληνίων.

«Φαντάζομαι, ότι κι εσείς τα νέα παιδιά, ειδικά τα παιδιά που είναι 15, 16, 17 χρονών, που θα βρεθείτε σε λίγο αντιμέτωποι με την πρόκληση των πανελληνίων, δεν θα θέλατε να πάτε σε ένα τμήμα το οποίο να μην σας λέει τίποτα, στο οποίο να πήγατε τυχαία, να έχετε περάσει 5-6 χρόνια και δεν θα αποφοιτήσετε ποτέ από αυτό. Οι μαθητές μας αξιολογείστε συνέχεια. Τι είναι το διαγώνισμα το οποίο θα κάνετε; Τι είναι οι πανελλήνιες παρά μόνο μία διαδικασία αξιολόγησης;», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά.