Απάντηση στον Νίκο Παπανδρέου που σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, απέδωσε την πτώση του Γιώργου Παπανδρέου από πρωθυπουργός σε μια συνωμοσία συμφερόντων αλλά στο κόμμα που δεν τον ήθελε, έδωσε η πρώην βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.
Ολέθρια τα περί δημοψηφίσματος
«Ο Γ. Παπανδρέου έπεσε εξαιτίας ενός διχαστικού δημοψηφίσματος», αναφέρει και προσθέτει: «Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να τεθεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 σε δημοψήφισμα, έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας, αλλά και τη θέση της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό, όπου η κρίση είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας δοκιμαζόταν, η απόφαση αυτή λειτουργούσε διχαστικά, με ολέθριες συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή».
«Τις παραπάνω επιφυλάξεις σε σχέση με τη σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος, έχω εκφράσει με σταθερότητα, αλλά και συνέπεια καθώς επίσης αντιτάχθηκα, αυτή τη φορά μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου , στην εξαγγελία από τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015», σημείωσε η κ. Αποστολάκη και συνέχισε:
Μομφή στον Παπανδρέου
«Η υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και της ενότητας του λαού μας, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες σταθερές προκειμένου η χώρα μας να προχωρήσει σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής. Τα διχαστικά δημοψηφίσματα δεν συμβάλλουν στην ανάγκη υπέρβασης κρίσεων, όταν δε υποκρύπτουν και ερωτήματα που αφορούν υπαρξιακές επιλογές για ένα έθνος ,μπορεί να οδηγήσουν σε ολέθρια αποτελέσματα. Αρκεί να θυμηθούμε τι ακολούθησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».