Η Gap ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 1.800 υπαλλήλους στο πλαίσιο μιας ευρείας προσπάθειας μείωσης του κόστους και εξορθολογισμού των λειτουργιών.

Οι περικοπές, που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά την Τρίτη, είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερες από τις 500 απολύσεις που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν τους ρόλους των κεντρικών γραφείων της Gap μαζί με τις ανώτερες θέσεις στον τομέα, ή εργαζομένους όπως διευθυντές τοπικών καταστημάτων που κατέχουν τίτλους ηγεσίας εκτός έδρας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται καθώς ο λιανοπωλητής ενδυμάτων αγωνίζεται να επιστρέψει στην κερδοφορία ενώ οι πωλήσεις πέφτουν. Οι απολύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε ετήσια εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε δήλωση ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Gap, Bob Martin.

«Λαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αναδιαμορφώσουμε την Gap Inc. για το μέλλον – απλοποιώντας και βελτιστοποιώντας το μοντέλο λειτουργίας μας, αυξάνοντας τη δημιουργικότητα και οδηγώντας σε καλύτερη παράδοση σε κάθε διάσταση της εμπειρίας του πελάτη», δήλωσε ο Martin. «Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν τις συνεπείς δομές ηγεσίας της επωνυμίας που ανακοινώσαμε τον περασμένο μήνα με στόχο την απλοποίηση της οργανωτικής δομής για τη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας λήψης αποφάσεων, που με τη σειρά τους μειώνουν τα γενικά έξοδα», πρόσθεσε.

Οι απολύσεις θα «απελευθερώσουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες» σε όλες τις επωνυμίες της Gap – την ομώνυμη σειρά της, Old Navy, Banana Republic και Athleta, είπε ο Martin.

Κατά τη διάρκεια του conference call για τα οικονομικά αποτελέσματα τον Μάρτιο, ο Martin είπε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να μειώσει τα επίπεδα διαχείρισης. Δεν είπε όμως τότε πόσες θέσεις θα περικοπούν.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, η Gap απασχολούσε περίπου 95.000 μέλη προσωπικού, το 81% των οποίων εργάζεται σε τοποθεσίες λιανικής. Περίπου το 9% του παγκόσμιου προσωπικού της εργάζεται σε κεντρικά γραφεία.

Ο έμπορος λιανικής αντιμετώπιζε μια σειρά από απώλειες, προβλήματα στα αποθέματα και την απουσία μόνιμου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Διαβάστε περισσότερα