Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λάρισα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν άφησε περιθώρια στη Λάρισα. Την συνέτριψε 5-0, είναι πάλι μόνος πρώτος στην βαθμολογία και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 25’: ο Ραφίνια σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί στο δεύτερο δοκάρι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σουντανί από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Στο 31’ ο Ολυμπιακός έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο 2-0, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να το πραγματοποιήσει. Ο Καμαρά σέντραρε, ο Μπρούμα από  το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Μπάγιτς ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε ενστικτωδώς.

Η Λάρισα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32’. Ο Ηλιάδης βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ, η μπάλα πήγαινε… συστημένη στα δίχτυα, αλλά ο Ζοσέ Σα εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Γιουνές πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Πινακάς από κοντά πέτυχε το 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο κράτησε μόνο για λίγα λεπτά, αφού στο 40’ ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα στο σκορ, αυτή τη φορά με γκολ του Ελ Αραμπί. Ο Φορτούνης συνεργάστηκε ωραία με τον Μπρούμα, βγήκε τετ α τετ με τον Μπάγιτς, γύρισε στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός επιθετικός σαν σε προπόνηση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

«Καταιγιστικός» στο δεύτερο ημίχρονο

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να γυρίζουν την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ψάχνοντας το κενό στην άμυνα της ΑΕΛ. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη έγινε στο 54’ με τον Ελ Αραμπί.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας των Θεσσαλών, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 58’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Μασούρα και Ανδρούτσο αντί των Σουντανί και Ραφίνια. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μάλιστα χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να κάνει το 3-1 για τον Ολυμπιακό!

Στο 65’ ο Φορτούνης άνοιξε δεξιά στον Μπρούμα, ο Πορτογάλος εξτρέμ γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μασούρας με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπάγιτς, σφραγίζοντας ουσιαστικα τη νίκη για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Στο 79’ ο Ολυμπιακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 με τον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και με τρομερό σουτ νίκησε τον Μπάγιτς, συνδυάζοντας με γκολ την εξαιρετική εμφάνισή του.

Ενα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Κάιπερς στη θέση του Καμαρά και στο 87’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός τσίμπησε ωραία την μπάλα και προσπάθησε να τη στείλει στα δίχτυα, αλλά η… στρογγυλή θεά δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάγιτς.

Ο Μασούρας από εκτελεστής έγινε δημιουργός στο 88’, έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και ο Ελ Αραμπί με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (58′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (76′ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (80′ Κάιπερς), Σουντανί (58′ Μασούρας), Φορτούνης (76′ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα, Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Γκοτζαμανίδης, Μπέρτος (76′ Γρηγορόπουλος), Γλυνός, Χαλάτσης, Μαϊδανός, Πλατέλλας (81′ Κοτσιανούλης), Πινακάς, Γιουνές (67′ Νούνιτς).