Η επερχόμενη κακοκαιρία με θυελλώδη χαρακτηριστικά απασχολεί έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ενημερώνεται συνεχως για την πρόοδο των αντιπλημμυρικών εργασιών αλλά και την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές .

Σημερα σύμφωνα με πληροφοριες του «ραντάρ» στην σύντομη συνάντηση που είχε –μετά τον εμβόλιασμο του με την τριτη δόση – με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τονισε «ότι προεχει η ανθρώπινη ζωη . Να πράξετε εν λευκώ τα πάντα ανεξαρτήτως κόστους και χρόνου για την προετοιμασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.»

 Έκτακτη επιχορήγηση

Τους επεσήμανε δε και σημερα οτι περαν των επαφών που έχουν «να μην διστάσουν ολο το 24 ωρο να επικοινωνούν μαζι του»Αλλωστε ο πρωθυπουργος οπως αποκάλυψε το «ραντάρ» ενημερώθηκε για την καταστροφή στην Β Εύβοια νωρις το πρωί της Κυριακής και εδωσε εντολή να μεταβούν άπαντες στις πληγείσες περιοχές όπου ανακοινώθηκε εκτακτη επιχορήγηση 20 εκ ευρώ.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης «που διέπεται απο την φιλοσοφία λέω και πράττω άλλως δεν υπόσχομαι είχε υποσχεθεί άμεσα ξεκίνημα των εργασιών των αντιπλημμυρικών έργων στην Εύβοια και σε άλλες περιοχες . Ρωτούσε μάλιστα κατά καιρούς για την προοδο τους .» είπε στο «ραντάρ» στενός του συνεργάτης .

Και συνέχισε, «Ηταν ικανοποιημένος -αλλά ως τελειομανής μέχρι ένα σημείο . Το θετικο ειναι οτι με βάση το χρονικό διαστημα πρώτη φορα υπήρξε τοσο γρήγορη αντιμετώπιση . Αν δεν είχαν γίνει και τα έργα σε χρόνο ρεκόρ θα είχαμε ακόμα χειρότερες συνέπειες» Σήμερα λοιπόν ενημερώθηκε ότι υπήρξε κεντρική επαφή 13 περιφερειαρχών με τον Υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ 6 ώρες πριν την πλήρη ανάπτυξη και τοποθέτηση σε στοχευμένα σημεία στελεχών της ΕΜΑΚ της πυροσβεστικής και άλλων κρατικών υπηρεσιών που είναι ήδη σε αυξημένη επιφυλακή .
Άλλωστε όπως είπε στους συνομιλητές του «η επιφυλακή είναι κομμάτι της πολιτικης φιλοσοφίας μου όσον αφορά την προστασία του κοινωνικού συνόλου .»