Ο 30 φορές διεθνής Γάλλος φορ, που τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 29 του χρόνια, με τα 10.000.000 ευρώ σημερινή X.Α. (ενώ πριν απο μια 4ετία έκανε limit up η μετοχή του στα 65 εκατομμύρια), ο οποίος κυκλοφορεί από τον Ιούνιο ελεύθερος στην αγορά, είναι το μεταγραφικό κόλπο γκρόσο που προσπαθεί να κάνει τον μήνα Σεπτέμβριο για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Μάριος Ηλιόπουλος!

Πολλοί πάντως τον συνδυάζουν με ενδεχόμενη πώληση του Λιβάι Γκαρσία σε ρωσική ομάδα, να είναι δηλαδή ο αντικαταστάτης του. Άλλωστε τόσο για τον Μαρσιάλ που είναι free agent, όσο και για την Ρωσία το μεταγραφικό παράθυρο θα είναι ανοικτό όλο τον Σεπτέμβριο/δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου!

Πάμε και στο ψητό: η πρόταση που φέρεται να έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον Μαρσιάλ είναι για ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ (μαζί με το signing bonus που θα εισπράξει ως ελεύθερος). Αν τις αποδεχτεί και γίνει …κάτοικος Opap Arena θα έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, ανώτερο και από του Λαμέλα των 3.000.000 τον χρόνο!

Ο Μαρσιαλ ως χαρακτήρας είναι αυτό που λένε : “ποδοσφαιρική ντίβα”!!! Τον πλησίασε ο ΠΑΟΚ τον περασμένο Μάιο, με το δέλεαρ μάλιστα του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γάλλος ούτε που ασχολήθηκε μαζί τους και κατά επέκταση με την Ελλάδα.

Η ΑΕΚ… πήγε στον Μαρσιάλ μέσα Αυγούστου, με πολλά λεφτά και φιλόδοξο πρότζεκτ αλλά η πλευρά του Γάλλου το … έπαιζε ψηλομύτης! Δεν έλεγε όχι αλλά … αν θέλετε περιμένετε την σειρά σας!

Λέγεται μάλιστα πως η ΑΕΚ του έδωσε διορία να απαντήσει στην προσφορά της αλλά ποτέ ο Γάλλος σταρ δεν μπήκε στον… κόπο να τον κάνει.

Μέχρι που πριν απο λίγες ημέρες κι αφού προφανώς ο Μαρσιάλ δεν είχε τις προτάσεις που περίμενε από Ισπανία/Αγγλία/Γαλλία και Σαουδική Αραβία, η πλευρά του ποδοσφαιριστή ήταν εκείνη που… επέστρεψε και κτύπησε την πόρτα της ΑΕΚ, για το αν ισχύει/μπορούν να υπολογίζουν στην προσφορά που τους είχαν καταθέσει τον Αύγουστο.

Με την έννοια πως ο Μαρσιαλ ήθελε να δεί/σταθμίσει όλες τις επιλογές που έχει πριν αποφασίσει. Η πλευρά της ΑΕΚ, όντως πολύ επιφυλακτική, άνοιξε ξανά την υπόθεση Μαρσιάλ, φροντίζοντας να κάνει απευθείας ραντεβού – δια ζώσης – και με τον παίκτη.

Τι λέει το ρεπορτάζ; Πως ο Μαρσιάλ παραμένει μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση για την ΑΕΚ, η οποία πάντως δεν έχει καεί!

Είναι ανοικτή, σε βαθμό που θα γίνει – αν δεν έγινε ήδη – και επικοινωνία του Μαρσιάλ με τον κόουτς Αλμέιδα.

Για την ιστορία ο Μαρσιάλ δεν έχει επίσημο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο 2024, καταγράφοντας την περασμένη σεζόν 17 συμμετοχές (κανέναν 90λεπτο) από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Μετά είχε τραυματισμούς και μπήκε στην transfer list των μπέμπηδων, στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του…

Διαβάστε ακόμη: