Η ΑΕΚ μπορεί να άφησε, προς το παρόν την υπόθεση Ντανίλο Μπαρμπόσα αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας πως έχει αποσυρθεί. Περιμένει κι ανάλογα με τις εξελίξεις στα (τουλάχιστον) αλλά τρία “μέτωπα” με υποψήφιους αμυντικούς χαφ που δουλεύει, μπορεί να επανέλθει για τον Βραζιλιάνο της Νις την τελευταία εβδομάδα του Γενάρη. Με συγκεκριμένη στρατηγική…

Η στήλη, λοιπόν, έμαθε πως οι “κιτρινόμαυροι” υπεύθυνοι ασχολούνται ήδη σοβαρά με την υπόθεση Γκρίτσχα Πρέμελ! Πρόκειται για Γερμανό μέσο (6 και 8), ο οποίος αγωνίζεται βασικός στην Ουνιόν Βερολίνου (14 ματς στην Μπουντεσλίγκα, 6 στο Κόνφερενς Λιγκ) και στις 9 Γενάρη θα κλείσει τα 27 του χρόνια.

Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Πρέμελ είναι 4.500.000 ευρώ και ανέβηκε ξαφνικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο αφού το καλοκαίρι του 2020 δεν ξεπερνούσε το 1.200.000 ευρώ. Κάνει μια καλή σεζόν στην Ουνιόν, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και σίγουρα θα θέλει να το εξαργυρώσει με ένα συμβόλαιο με 7ψηφιες ετήσιες (καθαρές) αποδοχές και ένα υψηλό bonus fee.

Παλιοί… γνωστοί Πρέμελ και Γιαννίκης από την εποχή της Καρλσρούης

Στον Πρέμελ η ΑΕΚ έχει…πάει με υπόδειξη του κόουτς Γιαννίκη. Τον γνωρίζει πολύ αφού άλλωστε είχαν συνεργαστεί στην Καρλσρούη πριν από 6 σεζόν. Ο Αργύρης Γιαννίκης ήταν τότε βοηθός προπονητή στην γερμανική ομάδα και ο Πρέμελ παίκτης της (από την Καρλσρούη άλλωστε πήρε μεταγραφή στην Ουνιόν).

Ο Πρέμελ έχει τα χαρακτηριστικά του κεντρικού μέσου που θέλει ο Γερμανοαναθρεμένος προπονητής της ΑΕΚ για το 4-2-3-1 ή το 4-4-2 που παίζει. Είναι παίκτης έντασης, με εμπειρίες και συμμετοχές σε τοπ πρωτάθλημα όπως η Μπουντεσλίγκα και σε καλή ηλικία. Με την συγκεκριμένη επιλογή στα χαφ ο Γιαννίκης θεωρεί πως θα αναβαθμιστεί η Ένωση στην “ραχοκοκκαλιά” της…

Στο βερολινέζικο κλαμπ ο 27χρονος άσος βρίσκεται από το 2017 ενώ τον Ιούνιο τελειώνει το συμβόλαιό του. Άρα έχει μπει ήδη στο τελευταίο 6μηνο, που μπορεί να διαπράγματευτεί και να κλείσει με άλλη ομάδα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για την ΑΕΚ αλλά συγχρόνως και για τους… ανταγωνιστές της αφού ο Πρέμελ μπορεί να μην ανανεώνει με την Ουνιόν αλλά υπάρχουν κλαμπ που φλερτάρουν μαζί του…

Η AEK γνωρίζοντας πως αν αφήσει την υπόθεση Πρέμελ για τον Μάϊο θα έχει ακόμη λιγότερες πιθανότητες να τον κάνει δικό της, προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα και να τον αποκτήσει τώρα. Η αποστολή των “κιτρινόμαυρων” δεν είναι εύκολη, το αντίθετο πολύ δύσκολη αφού μιλάμε για ενεργό. βασικό μέσο της Μπουντεσλίγκα, αλλά την “ψαχνουν” και μέσω Γιαννίκη.

Ο Γερμανοαναθρεμένος ατζέντης Φάρρας που “γεμίζει”με προπονητές την Super League

Εφόσον ο ομογενής – και με έδρα την Γερμανία – agent Κωνσταντίνος Φάρρας (έχει πελάτες και τους Παπασταθόπουλο/Μαυροπάνο/Καρτάλη) πάει προπονητή και στον Απόλλωνα του Μονεμβασιώτη, θα μετράει τρεις (3) στην Super League και θα είναι ο… κυριάρχος!

Ο Φάρρας ήταν που πριν από περίπου 2,5 χρόνια “σύστησε” τον άγνωστο Αργύρη Γιαννίκη στην Ελλάδα μέσω του ΠΑΣ Γιάννινα κι αυτός του έκανε το deal με την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο ομογενής ατζέντης όμως,έπεισε τον Χριστοβασίλη και δεύτερη φορά για προπονητή ρίσκου, να πάρει ως διάδοχο του Γιαννίκη στον ΠΑΣ τον επίσης Γερμανοαναθρεμένο Ηρακλή Μεταξά, οποίος – κι αυτός – τον βγάζει ξανά ασπροπρόσωπο!

Με τέτοια… πειστική προίκα/διαφήμιση φέρνει τώρα και τρίτο προπονητή, Γερμανό, στην Super League για λογαριασμό της ταλαιπωρημένης “Ελαφράς Ταξιαρχίας” (από τον πάγκο της πέρασαν την τρέχουσα σεζόν Πετράκης/Φέστα και ο υπηρεσιακός Λευτέρης Βελέτζας). Λέτε να του βγει κελεπούρι κι αυτός;

Για την ιστορία ο Κωνσταντίνος Φάρρας λέγεται πως συνδέεται και με κουμπαριά με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ενώ το κορυφαίο κονέ του είναι ασφαλώς ο Σβεν Μίσλινταντ, νυν αθλητικός διευθυντής της Στουτγκάρδης και πρώην των Άρσεναλ και Ντόρτμουντ!

Μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι άλλωστε είχε γίνει το κορυφαίο deal στην ιστορία του ΠΑΣ, η πώληση με 2.100.000 ευρώ του Μαυροπάνου στην Αρσεναλ. Με την… σφραγίδα Φάρρα βεβαίως,βεβαίως. Και… Μίσλινταντ.