Μια νέα και περίεργη υπόθεση ανασύρεται από τα συρτάρια της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που αφορά επιχειρηματία και πρώην προβεβλημένο παράγοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Βόρεια Ελλάδα.

Οι ομοιότητες με την υπόθεση του Γ. Τράγκα

Η υπόθεση φαίνεται να εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με την υπόθεση του Γ.Τράγκα αφού και αυτή αφορά πολύ γνωστό και προβεβλημένο πρόσωπο, ξεκίνησε από ανώνυμη αλλά καλά τεκμηριωμένη καταγγελία και ήταν θαμμένη στα συρτάρια της αρχής από το 2018.

Το όνομα των Σκοπίων και η περίεργη καταγγελία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το radar,η καταγγελία αφορά ύποπτες συναλλαγές και επαφές του εν λόγω παράγοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδος με συμβούλους του πρώην Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Η στήλη υπογραμμίζει το γεγονός ότι την ίδια περίοδο πραγματοποιούνταν διεργασίες μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για το όνομα των Σκοπίων, με την γνωστή σε όλους κατάληξη της συμφωνίας των Πρεσπών που άλλαξε το όνομα σε «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Επίσης σύμφωνα με την Καταγγελία, την επίμαχη περίοδο, ο σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού της Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, φαίνεται να πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στην Βόρεια Ελλάδα, να συναντάται συχνά, ακόμα και στο σπίτι του ανωτέρω μεγαλοπαράγοντα και επίσης να προβαίνει σε αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα……

Το ίδιο συμβαίνει και για το ελεγχόμενο πρόσωπο, δηλαδή την επίμαχη περίοδο να πραγματοποιεί και αυτός συχνές επισκέψεις στην Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Εντολή του Κ. Βουρλιώτη

Ο Πρόεδρος της Αρχής και Εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης φαίνεται αποφασισμένος, όπως και στην υπόθεση του Γ.Τράγκα να δείξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και να ανοίξει όλες τις υποθέσεις που είχαν μπει στο συρτάρι της Αρχής επί κυβέρνησης Σύριζα.

Οι εντολές που έχουν δοθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία μάλιστα απασχόλησε την Αρχή στην τελευταία συνεδρίαση, είναι να ανοιχτούν όλοι οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων προσώπων ώστε να ακολουθήσουν την διαδρομή του Μαύρου Χρήματος αλλά και να διερευνηθούν εις βάθος οι ύποπτες αγοραπωλησίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.