Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο ήταν αρκετοί οι βασικοί κι αναντικατάστατοι παίκτες της ομάδας – έκπληξη της Super League, ΠΑΣ Γιάννινα, που απασχόλησαν για μέρες τα ΜΜΕ. Για την ακρίβεια οι εξής τέσσερις (4) : Μάρβιν Πρίσμαν (Άρης), Χουάν Περέα (ΑΕΚ), Μανώλης Σάλιακας (ΑΕΚ, Άρης), Γιούρι Λοντίγκιν (ΠΑΟΚ,Άρης). Με εξαίρεση τον Κολομβιανό φορ οι υπόλοιποι το καλοκαίρι έχουν λήξη συμβολαίου…
Επίσημες προτάσεις πάντως στο αφεντικό του κλαμπ (Χρηστοβασίλη) έγιναν μόνο για δυο ποδοσφαιριστές του. Η μια γνωστή, από τον Άρη για τον Βέλγο αριστερό μπακ του ΠΑΣ. Για περίπου 50.000 ευρώ όμως, δεν υπήρξε deal για τον Πίρσμαν, με τον Καρυπίδη να… ορκίζεται πως στο μέλλον δεν θα ξαναμιλήσει/διαπραγματευτεί με τον Χρηστοβασίλη για παίκτη του. Τόσο χοντρά τα…πήρε!
Η στήλη, λοιπόν, είναι εδώ σήμερα για να αποκαλύψει την έτερη πρόταση για παίκτη του ΠΑΣ… υπεράνω υποψίας. Τουλάχιστον γιατί δεν το πήραν… μυρουδιά και δεν γράφτηκε πουθενά στα ΜΜΕ. Οπότε μιλάμε για… αποκλειστικό!
Στις τελευταίες 72 ώρες του χειμερινού παζαριού, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε προσφορά στον ΠΑΣ  για τον Ζήση Καραχάλιο!! Τον 25χρονο ανασταλτικό μέσο, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι άφησε τον Λεβαδειακό για τα Γιάννινα, όπου έγινε η κολώνα στον άξονα της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά!

Ο δεύτερος καλύτερος “κλέφτης” της Super League μετά τον Σάσα

Ο Ζήσης Καραχάλιος που έκλεισε την regular season με 23 συμμετοχές στις 26 αγωνιστικές (22 ως βασικός), έχει από τα κορυφαία stats του πρωταθλήματος για την θέση του. Ειδικότερα στα “κλεψίματα”, βρίσκεται στην 2η θέση πίσω από τον Λούκας Σάσα του Άρη, στην σχετική κατηγορία για τον καλύτερο “κλέφτη” της Super League.
Η διαφορά του Καραχάλιου με τον Σάσα  είναι μόλις 3 “κλεψίματα”, 86 έναντι 89 αντίστοιχα. Ο Καρδιτσιώτης μέσος,  που στα 17 του χρόνια άφησε την Αναγέννηση για την Κ19 του Ολυμπιακού, χωρίς πάντως να μακροημερεύσει στου Ρέντη και να μετακομίζει το 2016 στον Λεβαδειακό (αρχικά ως δανεικός), έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ ως τον Ιούνιο του 2024.
Με την σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Ζήση Καραχάλιου στις 500.000 ευρώ, η πρόσφορά του ΠΑΟΚ προς τον ΠΑΣ για την αποκτησή του κυμάνθηκε κοντά σε αυτό το ποσό! 
Με τον Χρηστοβασίλη να την αρνείται. Και επειδή δεν θα προλάβαινε να βρει αντικαταστάτη ενός βασικού κι αναντικατάστατου παίκτη του αλλά και λόγω… βέτο του Μεταξά! Κάπως ετσι ο 25χρονος μέσος προς απογοήτευση και των εκπροσώπων του, παρέμεινε στα ΓΙάννινα. Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι…

Στον ΠΑΟΚ έψαχναν για έναν επιπλέον μέσο τύπου Τσιγγάρα, με μηδενικό ρίσκο…

Ενδεχομένως αρκετοί στο άκουσμα της αποκλειστικής πληροφορίας που μεταφέρει με… καθυστέρηση 40 ημερών η στήλη, πως ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου κινήθηκε για τον Καραχάλιο του ΠΑΣ, να ξαφνιαστούν. Με την έννοια πως δεν είναι το μεγάλο όνομα…
Για τον Καραχάλιο όμως, υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του ελληνικού τμήματος σκάουτινγκ του “δικεφάλου”, του Λουτσέσκου αλλά και του Ζοσέ Μπότο. Για ένα επιπλέον μέσο στυλ Τσιγγάρα, υπερκινητικού/υψηλής έντασης/ πολύ καλού στο πρέσινγκ – ανάκτηση της μπάλας. 
Ο Καραχάλιος κρίθηκε πως θα ήταν μια προσθήκη χαμηλού κόστους και μηδενικού ρίσκου, που θα μπορούσε να προσαρμοστεί άμεσα και να δινει ανάσες στον Τσιγγάρα (που είναι ο μόνιμος παρτενέρ του Κουρτιτς, ο οποίος στα ματς τρέχει και για τον Σλοβένο).
Επειδή τέτοιο, λοιπόν, 6άρι δεν μπορούσαν/προλάβαιναν στον ΠΑΟΚ να φέρουν τον Γενάρη, “πήγαν” στην περίπτωση του Ζήση Καραχάλιου. Άλλωστε δόθηκαν πολλά χρήματα (3.000.000 ευρώ) στην αγορά του Πορτογάλου μέσου Φελίπε Σοάρες (περισσότερο 8άρι).
Ο Καραχάλιος θα προοριζόταν για το βασικό ροτέισον στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ειδικότερα στην θέση “6”, Ειδικά απο την στιγμή που άδειαζε μια θέση και ο Εσίτι…
Ο Χρηστοβασίλης όμως, αρνήθηκε την προσφορά του ΠΑΟΚ (του πάλαι ποτέ φίλου του Ιβάν Σαββίδη) για τον Καραχάλιο – αν γινόταν νωρίτερα, μέσα στον Γενάρη, ίσως να είχε τύχη – και κανένας δεν μπορεί να ξέρει με βεβαιότητα αν ο “δικέφαλος” θα επανέλθει το καλοκαίρι για τον μέσο…