ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Οριστικά το καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννούλης αποχωρεί από την, παρότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Βαυαρίας μέχρι το 2028. Μπορεί πριν από δύο καλοκαίρια, εκείνο του 2024, να έριξε άκυρο σε όλο το ελληνικό Big 4 (ακόμη και σε σούπερ προσφορές, με σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από αυτά που του έδωσε τελικά η Άουγκσμπουργκ και καθαρά ήταν κάτω από 800.000 ευρώ ετησίως), αφού δεν ήθελε να επιστρέψει στη SL1, πλέον όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει.
Ο Δημήτρης Γιαννούλης, που τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 31 του χρόνια, το πήρε απόφαση να… επαναπατριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει σε… τέσσερα ταμπλό, αφού ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός & ΑΕΚ θα κινηθούν για εν δυνάμει βασικό αριστερό μπακ και σε όλες τις «μπιγκφοράτες» έχει ισχυρό fan club, αλλά απ’ ό,τι μάθαμε έχει ήδη «κλείσει» με την επόμενη ομάδα του.
Κι αυτή, όπως φαίνεται, θα είναι η πρώην του, δηλαδή ο «Δικέφαλος» του Βορρά, εκεί όπου έχει πολλούς φίλους και συνηθίζει ακόμη και τώρα, ως παίκτης της Άουγκσμπουργκ, όταν βρίσκεται στην Ελλάδα, να βολτάρει μέχρι τα αποδυτήρια της Τούμπας.
Για να μην το κουράζω: ο Γιαννούλης έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο 3+1 χρόνων, με καθαρές ετήσιες αποδοχές 1.100.000 ευρώ συν μπόνους. Θα είναι το υψηλότερο συμβόλαιο της καριέρας του, με περισσότερα χρήματα ακόμη κι από τις απολαβές του στην Αγγλία (Νόργουιτς).
Στο πακέτο της προφορικής συμφωνίας, που υπάρχει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, περιλαμβάνεται και το transfer fee της Άουγκσμπουργκ, το οποίο θα ανέλθει στα 3.000.000 ευρώ.
Μια συμφωνία που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου, αφού μετά θα αποδεσμευτεί και η πλευρά του διεθνή άσου και του γερμανικού κλαμπ.
ΡΑΧΜΑΝ ΜΠΑΜΠΑ
Στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο αριστεροί μπακ: ο βασικός Ραχμάν Μπάμπα (2.000.000 χρηματιστηριακή αξία) και ο αναπληρωματικός Γκρεγκ Τέιλορ (5.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία).
Ο δεύτερος, που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος, δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα θέλω και το σύστημα του Λουτσέσκου, παρότι με συμβόλαιο μπορεί να επιστρέψει στη Σκωτία, από όπου υπάρχει ενδιαφέρον από τρεις ομάδες.
Του Μπάμπα η ανανέωση, παρότι μέχρι πριν από δύο μήνες φαινόταν δεδομένη, τώρα πλέον φαντάζει πολύ δύσκολη. Ειδικά αν ο 32χρονος Γκανέζος μπακ επιμένει να έχει τις ίδιες αποδοχές, αν όχι και ελαφρώς αυξημένες, με το τωρινό του συμβόλαιο.
Στο δεδομένο τάιμινγκ και λόγω της εξέλιξης με την επιστροφή του Γιαννούλη, που θα είναι ο βασικός αριστερός μπακ της νέας σεζόν στον ΠΑΟΚ, η αποχώρηση ή μη ανανέωση του Μπάμπα δείχνει πλέον να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.
Και στην υπόθεση αυτή, η παραμονή ή όχι του Ραζβάν Λουτσέσκου στον «ασπρόμαυρο» πάγκο θα παίξει ρόλο. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο κρίσιμο ραντεβού που θα έχει ο Ρουμάνος με τον Ιβάν Σαββίδη για τις μεγάλες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στον «νέο ΠΑΟΚ» σε όλα τα επίπεδα.
Ο «Στρατηγός» δεδομένα θα θέλει να έχει τον Ραχμάν Μπάμπα στη διάθεσή του, ως δίδυμο αριστερών μπακ με τον Γιαννούλη, και την επόμενη σεζόν.
Στο διά ταύτα: είναι και θέμα μπάτζετ, αφού πολύ δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα δίνει συνολικά κοντά στα 2.500.000 ευρώ σε συμβόλαια τον χρόνο για δύο σχεδόν συνομήλικους μπακ, 31 και 32 χρονών αντίστοιχα, χωρίς μεταπωλητική αξία.
Κρατήστε το αυτό, αλλά και ότι αν δεν ανανεώσει ο Ραχμάν Μπάμπα με τον ΠΑΟΚ, δεδομένα θα υπάρξει ενδιαφέρον από άλλη ανταγωνιστική «μπιγκφοράτη» ομάδα για την περίπτωσή του.
Αυτό όμως είναι για… καλοκαιρινά προσεχώς!
AFTER PARTY AEK
Επιβεβαιωθήκαμε κατά τα 2/3 στο μουσικό σχήμα που τραγούδησε στο μεταμεσονύκτιο πάρτι του Μάριου Ηλιόπουλου, το βράδυ της Κυριακής, μετά τη φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Κωνσταντίνος Αργυρός και Ζοζεφίν τραγούδησαν κανονικά, όπως είχαμε αποκαλύψει, αλλά… έλειπε ο Πάνος Κιάμος, παρότι ήταν ο μοναδικός δηλωμένος ΑΕΚτζής από την τριάδα των αοιδών.
Όπως έμαθα, «χτύπησε» άσχημα στους διοργανωτές η αμοιβή που απαίτησε για τον ίδιο και τους μουσικούς του. Το αποτέλεσμα ήταν να αντικατασταθεί από τον Χρήστο Μενιδιάτη, επίσης δηλωμένο ΑΕΚτζή, με συχνή παρουσία στην «Αγιά Σοφιά» και κουμπάρο του (ξαδέρφου) Αντώνη Ηλιόπουλου.
Το πιο hot rumor πάντως που μάθαμε ήταν πως στην οργάνωση του πάρτι, από ανθρώπους μέσα στη Seajets, έπεσε η ιδέα μαζί με τον Αργυρό να εμφανιστεί και η Δέσποινα Βανδή, η πρώην σύζυγος του Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά έφαγε «άκυρο» από τον ίδιο τον Μάριο Ηλιόπουλο, όταν του προτάθηκε το συγκεκριμένο όνομα από συνεργάτες του.
Το πάρτι έγινε στη μουσική σκηνή «GAZI Music Hall» (περισσότερο σε συναυλιακό χώρο παραπέμπει και όχι στα κλασικά μπουζούκια), που εδώ και λίγα χρόνια είναι ιδιοκτησίας του Μάριου Ηλιόπουλου.
Στο πάρτι επιτράπηκε η είσοδος με προσκλήσεις και σε περιορισμένο αριθμό οπαδών, όχι πάνω από 300, ενώ από τις απουσίες που συζητήθηκαν ήταν αυτή του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρότι ο πρώην πρόεδρος/ιδιοκτήτης ήταν κανονικά στο γήπεδο για τη φιέστα.
Αντιθέτως, όπως μου μεταφέρθηκε, Παππάς, Γκούμας και Πόλυς ήταν όλοι εκεί.
ΓΙΑΚΟΥΜΠ ΝΕΣΤΡΟΥΠ
Ο 38χρονος Δανός κόουτς, πρώην της Κοπεγχάγης, αποτελεί τη Νο1 επιλογή για τη θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό και αντικαταστάτη του Ράφα Μπενίτεθ.
Για την ακρίβεια, ο Γιακούμπ Νέστρουπ είναι ένας από τους τρεις συνολικά της σχετικής short list υποψηφίων προπονητών με τους οποίους έγινε προεργασία και πέρασαν από συνεντεύξεις.
Με τον έναν τουλάχιστον από αυτούς, τον Ουκρανό Ρεμπρόφ, είχε επέλθει μια αρχική προφορική συμφωνία, χωρίς να είναι δεσμευτική για το κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός, αν το ήθελε, θα μπορούσε άμεσα να ανακοινώσει τον Ρεμπρόφ από τη στιγμή που θα έβγαινε το «διαζύγιο» με τον Μπενίτεθ.
Προφανώς όμως οι «πράσινοι» ήθελαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια και με τους άλλους συνυποψήφιους, με τον Δανό κόουτς να απαντά τελικά θετικά στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στο κάλεσμα του Παναθηναϊκού.
Λέγεται μάλιστα πως την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε στην Αθήνα, κάποιοι υποστηρίζουν πως τον είδαν και στο «Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για να περάσει κι από… προεδρικό κάστινγκ.
Ο Νέστρουπ είναι πρόταση των Μπαλντίνι και Κοτσόλη στον Γιάννη Αλαφούζο, για την οποία στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε ο Ζέκα, συχνός συνομιλητής του Αλαφούζου, τον αποθέωσε αφού συνεργάστηκαν στην Κοπεγχάγη.
Την καλύτερη «συστατική» για τον Δανό έδωσε απευθείας στην ηγεσία του ΠΑΟ και ο Χατζηδιάκος, όταν του ζητήθηκαν πληροφορίες για τον πρώην προπονητή του.
Λεπτομέρεια: ο διεθνής Έλληνας στόπερ αποτέλεσε μεταγραφική επιλογή του Νέστρουπ στην κορυφαία ομάδα της Δανίας, όπως το ίδιο συνέβη και με τον… Κοτάρσκι.
Ο Νέστρουπ, που είναι μόλις 38 χρονών, τα έκλεισε πριν από δύο μήνες, πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια στον πάγκο της Κοπεγχάγης. Τον πρώτο χρόνο ως βοηθός και μετά, έως τις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ως πρώτος προπονητής στην κορυφαία ομάδα της Δανίας, με τη μεγαλύτερη πίεση για πρωτάθλημα και ευρωπαϊκή πορεία.
Η Κοπεγχάγη μαζί του έκανε δύο φορές το νταμπλ.
Θεωρείται πολύ «ψαγμένη» επιλογή από τους «ειδικούς» που έχει δίπλα του στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος και αν ο τελευταίος επιλέξει τον Δανό, για ακόμη μία φορά θα πάει στα άκρα.
Δηλαδή από τον φτασμένο, βετεράνο των πάγκων, 65χρονο Ράφα Μπενίτεθ, στον ταλαντούχο, φιλόδοξο και με πέρασμα από μόλις δύο πάγκους στο παρελθόν, Βίμποργκ και Κοπεγχάγη, 38χρονο Γιακούμπ Νέστρουπ.
Παρεμπιπτόντως, όπως έμαθα, ο Κοτσόλης δεν ήταν ιδιαίτερα fan της υποψηφιότητας Ρεμπρόφ. Ίσως γιατί αποτέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν πρόταση/«δουλειά» του Γιάννη Παπαδημητρίου.