O Γκούς Πογέτ, ως νέος εκλέκτορας της Εθνικής Ελλάδας, είναι αλήθεια πως έχει πέσει με τα μούτρα στην…δουλειά. Για την ακρίβεια έχει…πορωθεί!
Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν είναι πως απλά πηγαίνει από γήπεδο σε γήπεδο και βλέπει παιχνίδια της Super League ή παρακολουθεί αγώνες από ξένα πρωταθλήματα που αγωνίζονται Έλληνες αλλά φροντίζει να έχει και ο ίδιος…προσωπική επαφή με τους διεθνείς. Και με αυτούς που ήταν στις κλήσεις του Φαν Σχιπ και με κάποιους απο εκείνους που είχαν κοπεί αλλά και με αρκετούς υποψήφιους να βρίσκονται στις δικές του πρώτες κλήσεις που σύντομα θα ανακοινωθούν!
Η “γαλανόλευκη” τέλη Μαρτίου θα δώσει δυο φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους Ρουμανία (25/3) και Μαυροβούνιο (28/3) και εκεί ο Πογέτ θα πάρει το “βάπτισμα πυρός” στον πάγκο της. 
Προηγουμένως θα  έχει πάρει το…βάπτισμα και στις κλήσεις. Με τις πρώτες να στέλνονται την ερχόμενη Τρίτη (8/3) στους “λεγεωνάριους” ενώ μέχρι 18 του μήνα ( λίγο πριν ή μετά από την ευρωπαϊκή ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Γάνδη) θα έχει ανακοινώσει την πρώτη του αποστολή για τα δυο φιλικά παιχνίδια…

Τι κάνει ο Πογέτ που έχει προκαλέσει εντύπωση και γίνει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των Ελλήνων διεθνών…

Ο Πογέτ είναι φυσιολογικό να έχει συνεργασία με τους Κωνσταντινίδη – Φύσσα, τους δυο τεχνικούς διευθυντές της ΕΠΟ, για ενημέρωση σχετικά με το έμψυχο δυναμικό της Εθνικής…
Η στήλη όμως, είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι πως παρότι ακόμη … νέος στο πόστο αυτό, με το καλημέρα θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη  τουλάχιστον για το 90% των παικτών που θα κληθούν. Το έχει μάλιστα … επικοινωνήσει σχετικώς και αρμοδίως!
Κοινώς θα είναι δικές του επιλογές και όχι των Κωνσταντινίδη – Φύσσα αφού ο Ουρουγουανός θεωρεί πως έχει … προσωπική άποψη για το σύνολο της “δεξαμενής” των Ελλήνων ποδοσφαιριστών! Όπως έχει και αρκετούς φίλους εκτός Ομοσπονδίας που του παρέχουν… βοήθεια/πληροφορίες!
Το διαφορετικό/ξεχωριστό στην περίπτωση Πογέτ είναι πως καλά, καλά δεν έχει συμπληρώσει μήνα στην θεση του εκλέκτορα της “γαλανόλευκης” αλλά φροντίζει να τηλεφωνεί ο ίδιος και να μιλάει με διεθνείς παίκτες.
Θα μπορούσε δηλαδή να το αφήσει ή να το… μοιραστεί με τους Κωνσταντινίδη – Φύσσα, ειδικά τώρα στο ξεκίνημά του, αλλά το έχει πάρει πάνω του. Κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και στους παίκτες που έχουν δεχτεί τηλεφωνήματά του, την οποία με της σειρά τους μοιράζονται με φίλους, ατζέντηδες, συναδέλφους τους!

Δυο, τρεις εκπλήξεις τόσο με “μόνιμους” επι Φαν Σχιπ,όσο και με  πρώην “αποκλεισμένους”!

Ο Πογέτ σε αυτές τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με Έλληνες διεθνείς και… ρωτάει και συζητάει αλλά και… ξεκαθαρίζει. Μάλιστα έχουν τύχη και περιπτώσεις που εξηγεί σε κάποιους γιατί δεν θα είναι στις πρώτες κλήσεις ή γιατί δεν θα πρέπει να το θεωρούν δεδομένο πως θα συμπεριληφθούν κι ας ήταν σχεδόν…μόνιμοι με την προηγούμενη, ολλανδική, τεχνική ηγεσία!
Οι Φαν Σχιπ/Βίντερς είναι αλήθεια πως είχαν δημιουργήσει ένα  κλειστό πυρήνα/γκρούπ παικτών που καλούσαν σταθερά αλλά και κάποιους που ήταν μόνιμα κομμένοι (Μανωλάς, Σωκράτης, Σιόβας, Κίτσιου). Τώρα τα πράγματα αλλάζουν…
Με τον Πογέτ πρέπει να περιμένουμε πως παρότι πάει  για διευρυμένες κλήσεις (τουλάχιστον στην πρώτη δόση, τα φιλικά με Ρουμανία, Μαυροβούνιο), θα υπάρχουν τουλάχιστον 2 με 3 εκπλήξεις σε παίκτες που δεν θα κληθούν τώρα  σε σχέση με τα “γούστα” του Ολλανδού προκατόχου του κι άλλες τόσες για παίκτες που ο Φαν Σχιπ και οι συνεργάτες του δεν τους… έβλεπαν!!

Πάμε για διευρυμένες κλήσεις στην Εθνική, 34 μέχρι 40!!

Η στήλη έχει και… ονόματα και διευθύνσεις, τόσο για την μία όσο και την άλλη περίπτωση αλλά σέβεται την πηγή της και το γεγονός πως ξεκινάει στην Εθνική Ελλάδας ένας νέος, διαφορετικός, κύκλος με τον αποφασισμένο Πογέτ, για αυτό και θα τηρήσουμε το… οφ δη ρέκορντ. Άλλωστε κοντός ψαλμός αλληλούια  αφού μέχρι 18 Μαρτίου θα ανακοινωθούν οι κλήσεις του Πογέτ.
Τι λέει, λοιπόν, από εκεί και πέρα το ρεπορτάζ μας για τις πρώτες κλήσεις του Γκούς Πογέτ; Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ο Ουρουγουανός για τα δυο παιχνίδια της “γαλανόλευκης”, 25 και 28 Μαρτίου, θα καλέσει από 34 μέχρι 40 παίκτες!
Μιλάμε όντως για… αποστολή μαμούθ, που θα έχει όμως και την μορφή γνωριμίας του νέου εκλέκτορα με παλιούς και νέους διεθνείς! Εξ ου και το παραπάνω που γράψαμε, περί  “διευρυμένων κλήσεων”!

Το φοβερό δίδυμο Κουλούρη – Αλιμπεκ στον Ατρόμητο και η σχέση Πογέτ – Ιβιτς

 Ο Ατρόμητος από την στιγμή που ο κόουτς Κόουλμαν το γύρισε σε 4-4-2 με  επιθετικό δίδυμο τους Κουλούρη – Άλιμπεκ, σε 6 ματς μάζεψε 13 βαθμούς και ξεκόλλησε έτσι από τις δυο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Με τους δυο φορ να μετράνε συνολικά 6 γκολ (4 ο Κουλούρης, 2 ο Άλιμπεκ) και από μια ασίστ (συνολικά 2).
Ο 25χρονος Έλληνας και ο 30χρονος Ρουμάνος είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ρόστερ του Ατρομήτου. Ο Κουλούρης έχει συμβόλαιο με καθαρές ετήσιες αποδοχές 220.000 ευρώ συν αρκετά εξτραδάκια και μπόνους.
Ο Αλιμπεκ ήρθε τελη Γενάρη στο Περιστέρι, δανεικός από την Καϊσερίσπορ (μέχρι το καλοκαίρι). Το συμβόλαιό του με την τουρκική ομάδα είναι στις 650.000 ευρώ ετησίως, με τον Ατρόμητο για 4 μήνες υπηρεσιών να “τσοντάρει” περίπου 120.000 ευρώ!
Όπως έμαθε η στήλη οι δυο συμπαίκτες στο Περιστέρι πιθανότατα να βρεθούν αντίπαλοι στο φιλικό της 25ης Μαρτίου μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας. Κι αυτό αφού όπως φαίνεται και ο Κολούρης θα είναι στις πρώτες επιλογές του Πογέτ στην “γαλανόλευκη” αλλά και ο Αλιμπεκ έχει ενημέρωση πως θα κληθεί στην Εθνική του…
ΥΓ.  Μπορεί ο Βασίλης Παναγιωτάκης να ήταν ο αgent που εκπροσώπησε τον Γκούς Πογέτ στις συζητήσεις και στην υπογραφή του συμβολαίου του με την ΕΠΟ, αλλά ο Ουρουγουανός διατηρεί σούπερ σχέση και με τον agent Ιλια Ιβιτς. Άλλωστε ο Ιβιτς (ως τεχνικός διευθυντής) ήθελε να τον επαναφέρει στην ΑΕΚ ´όταν “τελείωσε” ο Καρέρα αλλά τον… έφαγε τότε ο Χιμένεθ. Θυμίζω πως ο Ιβιτς ήταν που εσχάτως προσπάθησε να κάνει και το μεταγραφικό deal του Ιωαννίδη στους Σάρλοτ του MLS. ας το κρατήσουμε το τελευταίο κι ας φαίνεται άσχετο με το υπόλοιπο θέμα.