O Mατίας Αλμέιδα μπορεί ακόμη να μην ανακοινώθηκε επίσημα από την ΑΕΚ, αλλά παραμένει στην Αθήνα και ήδη έχει… πιάσει δουλειά στον σχεδιασμό της ομάδας της νέας σεζόν.

Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και το αποκλειστικό θέμα της στήλης, με την αποκάλυψη που κάναμε σε ανύποπτο χρόνο, πως είχε ζητήσει την άμεση παραμονή / ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Στίβεν Τσούμπερ.

Το διαβάσατε πρώτα στο radar.gr και μετά το… έμαθε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης αλλά και έπαιξε στα ρεπορτάζ! Βέβαια, εδώ είμαστε όχι (μόνο) για να… ευλογούμε τα γένια μας αλλά για… παρασκηνιακό ρεπορτάζ.

Πάμε, λοιπόν, στο νέο συμβόλαιο του Τσούμπερ με την ΑΕΚ που ξεκινάει στις 01/07/2022 και ολοκληρώνεται στις 30/06/2025. Οι καθαρές αποδοχές του είναι κλιμακωτές ανά έτος: 1.000.000€ / 1.050.000€ / 1.100.000€.

Συνολικά, αν εξαντλήσει την τριετία του ως παίκτης της «Ένωσης», ο Ελβετός θα εισπράξει 3.150.000 ευρώ συν μπόνους στόχων! Πρόκειται άλλωστε για το δεύτερο συμβόλαιο άνω του εκατομμυρίου στην εποχή Μελισσανίδη (προηγήθηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα).

Τώρα, όσον αφορά στα χρήματα που θα δαπανήσει η ΑΕΚ για την αγορά του Τσούμπερ, το ποσό για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι λίγο… σύνθετο. Η οψιόν ανέρχεται όντως στο 1.600.000 ευρώ, πληρωμένο σε 4 δόσεις!

Επιπλέον όμως, οι “κιτρινόμαυροι” θα εξοφλήσουν μέχρι τον Ιούνιο και 400.000 ευρώ στον γερμανικό σύλλογο ως loan fee για τον ετήσιο δανεισμό του, που προηγήθηκε την τρέχουσα σεζόν.

Σύνολό δηλαδή 2.000.000 ευρώ θα «σκάσει» ο Μελισσανίδης στην Άιντραχτ, η οποία από την πλευρά της το καλοκαίρι του 2020 είχε πληρώσει 3.000.000 στη Χόφενχαϊμ για να τον πάρει αλλά ουσιαστικά έπαιξε μόλις μία σεζόν στην Φρανκφούρτη.

Χοντρικά, μέσα σε 4 καλοκαίρια, ο Τσούμπερ έκανε δύο μεταγραφές κι έναν δανεισμό κόστους 5.000.000 ευρώ…

Και μία τελευταία οικονομική λεπτομέρεια της υπόθεσης Τσούμπερ: κερδισμένος ασφαλώς και ο ατζέντης του, Μίλος Μαλένοβιτς, αφού η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από την ΑΕΚ, θα του αποφέρει κέρδος 300.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια, 100 χιλιάρικα προμήθεια για τον κάθε χρόνο του Ελβετού στην Ελλάδα.

Παραμένουμε στην ΑΕΚ και στο… ρεπορτάζ Ματίας Αλμέιδα, το οποίο όπως έχετε αντιληφθεί το… (κατ)έχουμε.

Ο Αργεντινός νέος κόουτς των “κιτρινόμαυρων” έχει ζητήσει ήδη 3+1 μεταγραφές ενδεκάδας στον… άξονα της ομάδας! Συγκεκριμένα, τα μεταγραφικά «θέλω» του Αλμέιδα είναι:

  • βασικός στόπερ, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και την δυνατότητα να… καθοδηγεί! Κάτι που σημαίνει πως Βράνιες και Τζαβέλλας, που παρεμπιπτόντως έχουν συμβόλαια με την ΑΕΚ, θα περιοριστούν σε συμπληρωματικό ρόλο (μπορεί δε κάποιος από τους δύο να αποχωρήσει κιόλας)…
  • βασικό “6άρι” αλλά και “8άρι ”, εφόσον δεν καταστεί δυνατή η παραμονή του Κριχόβιακ! Κάτι που σημαίνει πως δε θα ανανεωθούν τα συμβόλαια των Σιμόες και Σάκχοφ, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Λε Ταλέκ…
  • βασικό “δεκάρι” που θα μπορεί να κάνει την διαφορά. Δηλαδή θα δημιουργεί, θα σκοράρει, θα πατάει περιοχή και θα έχει ένταση στο παιχνίδι του. Μάλιστα, ο Αλμέιδα είναι απόλυτος στην απόκτηση τέτοιου δημιουργικού μέσου. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του δανεικού Γέφτιτς, ενώ βάζει… σοβαρό ζήτημα Μάνταλου στην εξίσωση. Ο κάπτεν, λοιπόν, ή προορίζεται για… game changer από τον Αργεντινό κόουτς ή θα βγει στην βιτρίνα / στην έξοδο αυτό το καλοκαίρι!

Έχω ξαναγράψει πως ο Αλμέιδα… μελετάει εδώ και ένα μήνα την ΑΕΚ. Άρα, έχει διαμορφώσει άποψη για το έμψυχο υλικό της ενώ πλέον βρίσκεται καθημερινά και στα Σπάτα, είδε το ματς με τον ΠΑΟΚ, πιθανότατα θα δει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει προχωρήσει πολύ στην αξιολόγηση του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ.

Επίσης, στην πιάτσα agents είναι βέβαιοι πως στις μεταγραφές στις θέσεις «κλειδιά», ο Αλμέιδα θα φέρει τις δικές του επιλογές. Από την Αργεντινή πιθανότατα, το Μεξικό ίσως και το MLS. Θα είναι όμως, δικές του μεταγραφές…

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει «ζεσταθεί» πολύ με τον Παναθηναϊκό.

Για την ακρίβεια, αφιερώνει ξανά πολύ χρόνο από την καθημερινότητά του για την ομάδα, ενώ ετοιμάζεται να «σπρώξει» και χρήμα το καλοκαίρι για την ενίσχυσή της μέσω των μεταγραφών.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς (που 1.000% θα ανανεώσει), ο Κομπότης, ο υιός Μπαλτάκος και ο γιός του, ο Αλαφούζος τζούνιορ, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους ο “Μίστερ ΣΚΑΪ” συζητάει τα θέματα του Παναθηναϊκού. Αγωνιστικά, μεταγραφικά, γηπεδικά και… παρασκηνιακά!

Πρόσφατα ξαναγύρισε και στο γήπεδο, παρακολουθώντας από σουίτα στο “Απόστολος Νικολαίδης” την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού παρέα με τον υιό Μπαλτάκο.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού “πριμοδότησε ” (όσο μπορούσε βέβαια) την υποψηφιότητα του Τάκη Μπαλτάκου για Πρόεδρος (από τον Ιούνιο) στην ΕΠΟ!

Όσον αφορά στα μεταγραφικά, το τωρινό αρχικό πλάνο για την ομάδα της επόμενης σεζόν μιλάει για εννιά (9) προσθήκες! Κι αναφέρομαι στις μεταγραφές χωρίς να υπολογίζω τις ανανεώσεις (Χουανκάρ και Βιγιαφάνιες)!

Κάτι που σημαίνει πως θα αποχωρήσουν ακόμη περισσότεροι (περίπου μία ντουζίνα) παίκτες του σημερινού ρόστερ…