Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών που δρούσε τους τελευταίους μήνες στη Μύκονο και τα Νότια Προάστια.

Θύματά τους αποκάλυψαν στις αρχές τα όσα βίωσαν από τους μπράβους στο νησί, ενώ έφτασαν στο σημείο να ενημερώσουν ακόμα και ιερέα.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έφερε στο «φως» τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος. Σε ένα από αυτά, απεικονίζεται ένας εισπράκτορας να μπαίνει σε κατάστημα στις 4 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από φίλο του.

Πλησίασε τον ιδιοκτήτη που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην ταμειακή μηχανή. «Είμαι από τον “Τόνι”», του είπε.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης άνοιξε την ταμειακή μηχανή, μέτρησε το ποσό των 500 ευρώ και το έδωσε στον νεαρό. Βγαίνοντας από τα κατάστημα με τα χρήματα στην τσέπη, οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες.

Μύκονος: Πώς δρούσε ο «Τόνι» και οι «φουσκωτοί»

Οι αρχές ενημερώθηκαν για τη δράση των μπράβων στη Μύκονο στις 7 Αυγούστου.

Η πληροφορία ανέφερε: «Ο “Τόνι”, του Αλβανού από την Ηλιούπολη, έχει κατέβει για σεζόν στην Μύκονο. Σκάει με φουσκωτούς στα μαγαζιά και παίρνει νταβατζιλίκι προστασία».

Η παρακολούθηση μόλις είχε ξεκινήσει και στους διάλογους που αποκάλυψε το Star περιγράφεται η δράση των κατηγορούμενων που έφθασαν με θαλαμηγό στο νησί:

  • Ιδιοκτήτρια: Εμένα έρχονται κάθε μήνα.
  • Υπάλληλος: Έρχονται εδώ και τα παίρνουνε;
  • Ιδιοκτήτρια: Ναι ρε εν ψυχρώ. Μέσα μπαίνουνε στο μαγαζί και ανοίγουν το ταμείο… Μου λέει «Φέρε». Είναι αυτά τα γομάρια, τα … με τα ταττού…

Μύκονος: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ιδιοκτήτρια, μητέρα τριών παιδιών

Εξαιτίας της δράσης τους, μία επιχειρηματίας μητέρα τριών παιδιών είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μαζί με τον άντρα της ενημέρωσαν για τους εκβιασμούς ακόμα και ιερέα που τους συμβούλευσε να πάνε στην αστυνομία.

Οι μπράβοι είχαν βάλει ως στόχο μικρά μαγαζιά που είχαν σαν πελάτες κυρίως οικογένειες, ενώ έκαναν και σκόντο στο τελικό ποσό που καθόριζε πάντα ο αρχηγός με το όνομα Τόνι.

«Έλεγε ότι είναι μία μεγάλη ομάδα που έρχονται από την Αθήνα και κάνουν πλέον κουμάντο στη Μύκονο. Ότι κάποια πράγματα έχουν αποφασιστεί ήδη και ότι δε θα είμαι το μοναδικό μαγαζί στην πλατεία που θα πληρώσει προστασία. Εκείνος μου είπε ότι η τιμή θα ήταν 5.000 ευρώ για τη σεζόν».

Διαβάστε ακόμη: