Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό για το ζήτημα 4 προβεβλημένων εφοπλιστών οι οποίοι τέθηκαν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών, φορολογικών και ξεπλύματος, επί τη βάσει ανοιχτών τους υποθέσεων από το παρελθόν, νέων καταγγελιών που έγιναν στο ΚΕΦΟΜΕΠ καθώς και συμπληρωματικών στοιχείων που προέκυψαν με την πάροδο του χρόνου και τα οποία φέρεται να προσκομίστηκαν ανωνύμως!

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν τεθεί υπόψιν του Radar από πηγές έγκυρες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, από τους 4 ελεγχόμενους εφοπλιστές οι 2 «καθάρισαν» με τη βοήθεια «δεξιών κέντρων» που έχουν τη δυνατότητα να «κάνουν παιχνίδι» στα υψηλά κλιμάκια!

  1. Ο πρώτος που «καθάρισε» είναι μπον βιβέρ εφοπλιστής ο οποίος χαρακτηρίζεται για τη συλλογή πανάκριβων αυτοκινήτων και στο γραφείο και την οικεία του οποίου έγινε «ντου» από τις ελεγκτικές αρχές και κατασχέθηκαν κομπιούτερ, σημειώσεις και σκληροί δίσκοι! Για τον εν λόγω εφοπλιστή έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές για διακίνηση Ιρανικού πετρελαίου το οποίο «βαφτίζεται» Ιρακινό βάσει της γνωστής μεθοδολογίας! Βεβαίως, φημολογείται στην αγορά ότι οι υποθέσεις που «καθαρίστηκαν ήταν παλιές» και όχι οι νέες που έχουν καταγγελθεί με πλήθος στοιχείων…
  2. Ο δεύτερος εφοπλιστής που «καθάρισε» πάλι μέσα από την παρέμβαση «δεξιών συστημάτων» ήταν επίσης μπον βιβέρ εφοπλιστής, με πολλά παιδιά, πολλούς γάμους, πολλές γυναίκες και πλήθος προβεβλημένων ακινήτων! Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρχών την τελευταία τριετία, προέβη πρόσφατα και πριν ακόμη κλείσουν οριστικά οι υποθέσεις του, σε αθρόες μεταβιβάσεις offshore εταιριών σε πρόσωπα του συγγενικού (εξ αγχιστείας η εξ αίματος) περιβάλλοντος του για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Λέγεται μάλιστα ότι προχώρησε σε μεταβιβάσεις 56 περιουσιακών στοιχείων του!
  3. Ο τρίτος εφοπλιστής, που φέρεται να παραμένει εγκλωβισμένος των φορολογικών αρχών είναι επώνυμος, προβεβλημένος και ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης με μεγάλη εμβέλεια. Οι πληροφορίες λένε πως είναι έξαλλος με την κυβέρνηση και σκέφτεται ήδη να αρχίσει σκληρή αντιπολιτευτική τακτική από τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας που διαθέτει!
  4. Ο τέταρτος εφοπλιστής του οποίου η κατάσταση χρονίζει, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρχές, είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα! Η υπόθεση για την οποία βρίσκεται στο κάδρο των Αρχών αφορά ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ που φέρεται να έκανε σε γνωστό στοιχηματζή δια μέσω των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό συγγενικού του προσώπου, σπάζοντας τα capital controls και λαμβάνοντας αμοιβή 10%!

Διαβάστε ακόμη: