H πρώτη μεταγραφική επιλογή του Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ, δείχνει πολλά για το πως θα κινηθεί στο μέλλον. “Εκλεκτός” του είναι, όπως φαίνεται, ο Γιόαν Σάστρε, ο αναπληρωματικός (την φετινή σεζόν) δεξιός μπακ της Μαγιόρκα και πρώην συμπαίκτης του Λεονάρντο Κούτρη στο ισπανικό κλάμπ.
Δηλαδή ψώνια από την Ιβηρική(Ισπανία/Πορτογαλία) και συνεργασία με top μανατζερικά γραφεία, με τα οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει συνεργαστεί/δουλέψει ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του “δικέφαλου”. Γιατί ο Σάστρε – προϊόν της Ακαδημίας της Μαγιόρκα και μετρώντας ήδη 7 χρόνια επαγγελματικό συμβόλαιο εκεί – ανήκει στην εταιρία Lian Sports Group!
Ιδιοκτήτες της Lian είναι οι μεγαλοατζέντηδες Φάλι Ραμαντάνι και Νικόλα Ντάμιανατς, που έχουν και μια 15άδα συνεργάτες!! Αναμεσά τους και δυο Έλληνες, τους Κρίς Αποστόλου και Μάικ Ρέτσο (είναι ο αδερφός του ποδοσφαιριστή). Έτσι άλλωστε εξηγείται στο πελατολόγιο της η παρουσία των Νικολάου/Λημνιού/Ρέτσου/Κατράνη/Αντζουλά που είναι “ομόσταβλοι” με τον Σάστρε…
Με την Lian και το αφεντικό της, Φάλι Ραμαντάνι, ο Ζόσε Μπότο είχε έμμεσα εμπλακεί – ως τσιφ σκάουτερ της Μπενφίκα – σε πολλές δουλειές στο παρελθόν. Με πιο χαρακτηριστικά/ενδεικτικά για μας, το deal αγοράς απο τον Ολυμπιακό του Λιούμπομιρ Φέϊσα αντί 4.500.000 ευρώ και του εξτρέμ Λάζαρ Μάρκοβιτς απο την Παρτιζάν.
Κατά σύμπτωση και οι δυο Σέρβοι αποτέλεσαν θερμές εισηγήσεις του Μπότο και οι δυο αποκτήθηκαν από τους “αετούς” το καλοκαίρι του 2013. Παρεμπιπτόντως ο Μάρκοβιτς το επόμενο καλοκαίρι είχε πουληθεί 25.000.000 στην Λίβερπουλ ενώ τα προηγούμενα χρόνια χωρίς επιτυχία ο Ραμαντάνι προσπάθησε να τον περάσει σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ!

Ο Μπότο “γείωσε” την λίστα των υποψηφίων δεξιων μπακ που είχε φτιαχτεί

Προ άφιξης του Ζόσε Μπότο στην Τούμπα, το τμήμα σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν φτιάξει μια short list με τρία συγκεκριμένα ονόματα ξένων δεξιών μπακ, για να ενισχύσουν με έναν από τους τρεις  την ομάδα ως βασική επιλογή.
 
Μπορεί ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής να ήρθε στις γιορτές κι αρχικά να έλεγαν πως θα έχει περισσότερο… εποπτικό ρόλο στα χειμερινά μεταγραφικά ψώνια, η πραγματικότητα όμως, είναι τελείως διαφορετική. 
 
Ο Μπότος… σήκωσε αμέσως μανίκια, έπιασε δουλειά και “γείωσε” τους προηγούμενους υποψήφιους δεξιούς μπακ. Κοινώς…ακύρωσε την “διαλογή” που είχαν κάνει για να φέρει τον δικό του. Τον Γιόαν Σάστρε, καλέ…
 
Πάμε τώρα και στο πιο… διεισδυτικό/hot παρασκήνιο: Μπότο ως τσιφ σκάουτερ της Μπενφίκα και Ραμαντάνι ως ατζέντης έχουν παρελθόν σχέσης. Και ο Σέρβος ατζέντης μένει μόνιμα στην Μαγιόρκα, από όπου φέρνει ο Μπότο τον Ισπανό δεξιό μπακ στον ΠΑΟΚ, που είναι και πελάτης του πρώτου.
 
Μόνο που τον τελευταίο χρόνο ο Ραμαντάνι, μετά τους ελέγχους που του έγιναν από τις αρχές σε Βέλγιο(υπόθεση Μουσκρόν, “εμπλοκή” σε αγοραπωλησία με τους Ζάχαβι/Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ) και Ισπανία, φέρεται να έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο της Lian. Ασχολείται με λίγους και κορυφαίους πελάτες του, παίκτες και προπονητές…
 
Αυτό πάντως δεν λέει και κάτι αφού ο Ζοσέ Μπότο έχει και την επαφή με τον πρωτοκλασάτο συνεργάτη του Ραμαντάνι στην Lian, τον συμπατριώτη του Πέδρο Περέϊρα. 
 
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως κάποτε ο Φάλι Ραμαντάνι ήταν από τους αγαπημένους ατζέντηδες του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κάποτε όμως… Γιατί μετά την εποχή Χάσι οι σχέσεις κόπηκαν “μαχαίρι”!
 

Η μανατζερική προμήθεια των 330.000 που δεν ξεχάστηκε…

 
Όλη αυτή η ιστορία είναι η καλύτερη πάσα για να αποκαλύψουμε το χοντρό παρασκήνιο μιας σπουδαίας μεταγραφής που πρόσφατα ναυάγησε (όπως φαίνεται) σε ομάδα της ελληνικής Big 4 λόγω των… ατζέντηδων (καμία σχέση με τον Ραμαντάνι, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις!
 
Οι συγκεκριμένοι, πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, είναι δυο, με συγγενική σχέση μεταξύ τους, απο τα μεγαλύτερα ονόματα αλλά κι άκρως αμφιλεγόμενα στην βαλκανική. Με πελάτες και μεγάλα deals σε όλη την Ευρώπη πάντως. Και την κατάληξη του ονοματός τους να παραπέμπει σε… “Γιούγκο”!
 
Η εν λόγω , λοιπόν, μανατζερική φίρμα στο πρόσφατο παρελθόν (τελευταίας 4ετιας) είχε φέρει παίκτη (επιθετικό) απο κορυφαίο πρωτάθλημα, σε μεγάλη ελληνική ομάδα. Δανεικό με γερό loan fee και υψηλό συμβόλαιο, βάζοντας και οψιόν αγοράς του. 
 
Είχαν καταφέρει μάλιστα με το κατάλληλο boost να πάρουν απο το αφεντικό/ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ προμήθεια 330.000 ευρώ!!! Κασεράτα και στο… εξωτερικό! 
 
Χωρίς μάλιστα να είναι οι αποκλειστικοί ατζέντηδες του άσου αλλά οι διαμεσολαβητες/νταραβεριτζήδες που… διευκόλυναν το ελληνικό κλάμπ πείθοντας τον άσο να έρθει στα μέρη μας (την τρέχουσα σεζόν είναι επίσης σε άλλο, κορυφαίο πρωτάθλημα, καταγράφοντας πολλές συμμετοχές και γκολ). 
 

Η παλιά μεταγραφή που δεν είχε βγει χάλασε τωρινό deal στην ίδια ομάδα

 
 
Τι είχαν αποκρύψει τότε από τον Έλληνα ηγέτη; Πως ο φορ κουβαλούσε ένα πρόβλημα τραυματισμού, αποφεύγοντας την επέμβαση και πηγαίνοντας συντηρητικά. Κάτι όμως, που επηρέαζε την αποδοσή και περιόρισε τις εμφανίσεις του!
 
Ο άσος δεν … βγήκε, αρκέστηκε σε λίγες εκλάμψεις και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα που άνηκε. Με τον… πρόεδρο να κλαίει τα λεφτά του (όχι πως τα είχε ανάγκη ή του έλειψαν), κυρίως όμως, να το φυσσαέι και να μην κρυώνει πως τον…έπιασαν κώτσο (αυτό τον πόνεσε). Είχε πιστέψει προφανώς πως με 330.000 προμήθεια θα άνοιγε μια μεγάλη μανατζερική πόρτα…
 
Πάμε και στα φρέσκια κουλούρια: οι άνθρωποι της Bigφοράτης ελληνικής ομάδας δούλευαν και είχαν προχωρήσει μια σημαντική υπόθεση. Όταν όμως, πέρασαν στο…παρασύνθημα, δηλαδή στην ενημέρωση του ιδιοκτήτη με λεπτομέρειες και για το μανατζερικό γραφείο που θα έκανε την δουλειά, το αφεντικό έγινε… έξαλλο και την έκοψε μαχαίρι!!
 
Βλέπετε δεν είχε ξεχάσει την προηγούμενη φορά πως την… έπαθε! Όπως και οι υφιστάμενοι του στην ομάδα δεν γνώριζαν τι είχε προηγηθεί πριν από μερικά χρόνια αφού δεν ήταν τότε στο κλάμπ και έτσι την πάτησαν! Δεν ήξεραν, δεν ρωτούσαν από πριν…