Βαθαίνουν τα προβλήματα της Γερμανικής Lufthansa, σύμφωνα με τους αναλυτές της Stifel Nicolaus & Co., οι οποίοι μείωσαν την τιμή-στόχο σε νέο χαμηλό επίπεδο και προέτρεψαν τους πελάτες να πουλήσουν τη μετοχή.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας αυξάνει τη χωρητικότητα πολύ γρήγορα και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει πιέσεις στην τιμολόγηση και το κόστος, σύμφωνα με τον Γιοχάνες Μπράουν. Ο ίδιος μείωσε την τιμή-στόχο του στα 4,50 ευρώ, ένα νέο χαμηλό μεταξύ των αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg και που συνεπάγεται περίπου 20% πτώση από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι μετοχές της Lufthansa υποχώρησαν έως και 3,1% τη Δευτέρα.

«Υπάρχει υπερβολικά μεγάλη αναποτελεσματική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας παρά την αδυναμία των αποδόσεων, σε συνδυασμό με αντιληπτές ελλείψεις προϊόντων και μη ανταγωνιστικές δομές κόστους», έγραψε ο Μπράουν σε σημείωμά του, μειώνοντας την αξιολόγησή του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η Lufthansa αντιμετωπίζει προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024. Ο γερμανικός αερομεταφορέας μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη του την περασμένη εβδομάδα και πρόσφατα προειδοποίησε τους υπαλλήλους του σε επιστολή ότι θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω το κόστος, επειδή ο σκληρός ανταγωνισμός οδηγεί σε μείωση των ναύλων και τα εταιρικά ταξίδια δεν έχουν ανακάμψει επαρκώς. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 29% φέτος.

Γενικότερα, οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δέχονται πιέσεις καθώς πασχίζουν να γεμίσουν θέσεις κατά τη διάρκεια της σημαντικής καλοκαιρινής περιόδου, επιβαρύνοντας τις τιμές των ναύλων. Η Delta Air Lines προσέφερε μια ζοφερή εκτίμηση την περασμένη εβδομάδα, καθώς ανακοίνωσε χειρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα και αδύναμες προοπτικές για την τρέχουσα περίοδο.

Διαβάστε ακόμη