Άλλαξε ομάδα, όχι όμως και πόλη ο Πέδρο. Η θητεία του Ισπανού επιθετικού στη Ρόμα κράτησε μόλις ένα χρόνο αφού έμεινε ελεύθερος αφού δεν ήταν στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο. Έτσι η Λάτσιο κινήθηκε γρήγορα και συμφώνησε μαζί του και ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του με ελεύθερη μεταγραφή από τη συμπολίτισσα της. Εκεί όπου θα βρει τον Μαουρίτσιο Σάρι, με τον οποίο έχουν εξαιρετικές σχέσεις από την κοινή τους θητεία στην Τσέλσι πριν από τρία χρόνια. Μάλιστα, εκείνη η σεζόν ήταν και μια από τις καλύτερες του 34χρονου σήμερα άσου με τους «μπλε» (13 γκολ σε 52 ματς).

Η μετακίνηση του Πέδρο, πάντως, φαίνεται πως… βόλεψε και τις δύο ομάδες. Από τη μια ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν τον είχε στα πλάνα του για τη νέα σεζόν. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το όνομα του δεν ήταν στη λίστα των παικτών που πήγαν για προετοιμασία. Από την άλλη, η Λάτσιο αναζητούσε έναν έμπειρο επιθετικό, που να γνωρίζει τα «θέλω» του Σάρι, αλλά και το ιταλικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, να μη χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Δύο παραμέτρους, τις οποίες πληροί ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, που πλέον είναι το νέο νούμερο «9» των «λατσιάλι».

Παράλληλα, το συγκεκριμένο deal βοήθησε τις δύο ομάδες και από οικονομικής άποψης. Η Ρόμα έβγαλε από «πάνω» της το «βαρύ» συμβόλαιο του Πέδρο, ο οποίος αμειβόταν με οκτώ εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Μάλιστα, για τη φετινή σεζόν οι «τζιαλορόσι» θα έπρεπε να δώσουν και εξτρά 3,5 εκατ. ευρώ ως φόρο, εφόσον ο Ισπανός μετακινούνταν σε ομάδα εκτός Ιταλίας. Την ίδια στιγμή η Λάτσιο, η οποία δεν έχει την οικονομική άνεση για μεγάλες δαπάνες, απέκτησε έναν έμπειρο και ποιοτικό παίκτη με μηδενικό κόστος.

Το γεγονός ότι γνωρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του Σάρι σαφέστατα λειτούργησε υπέρ του Πέδρο. Εξάλλου, η περσινή σεζόν του (6 γκολ σε 40 παιχνίδια) δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ούτως ώστε να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές ομάδες. Έτσι, οι «λατσιάλι», που κινήθηκαν ταχύτατα, τον απέκτησαν αμέσως μόλις έμεινε ελεύθερος. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η μεταγραφή του Ισπανού στη Λάτσιο είναι ιστορική. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη μεταγραφή παίκτη της Ρόμα στη Λάτσιο ή το αντίθετο από το 1981 και τον Καρλέτο Περόνε.